Eşittir işareti nasıl yapılır? (=) Bilgisayar klavyesinde eşittir işareti

Eşittir işareti nasıl yapılır? Bilgisayar klavyesinde eşittir işaretini yapmak çok kolay. Eşittir işaretinin (=) kısayolunu ve anlamını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Bilim alanında verilerin değerini ve etkisini hesaplayıp karmaşık formüller elde etmek için kullanılan bilim dalından biri de matematiktir. Matematikte kullanılan ve her biri farklı amaca hizmet eden onlarca işaret ve semboller bulunur. Peki, klavyede eşittir işareti nasıl yapılır? Bakalım...

Eşittir İşareti Nedir? (=)

Eşittir işareti matematikte denklem ve problemlerin çözümünde yapılan işlemin hangi sonuca ulaştığını ifade etmek için kullanılır. Ayrıca eşittir işareti cisimlerin ağırlık hesaplamaları yapılırken de kullanılır ve 1 kg bir cismin kaç grama denk geldiğini ifade ederken araya bu işaret konur. Ayrıca eşittir işareti yazım dilinde özellikleri birbirine benzeyen nesne ve cisimlerin anlatımında yarayan eş anlamlıları anlatırken 2 farklı kelimenin arasında kullanılır.

Yazı dilinde üst üste çizilen iki çizgi olan eşittir işaretini bilgisayarda yapmak için birkaç farklı yol izlenir. Uzun yıllardır birçok alanda aktif rol oynayan bilgisayarlar kısa sürede program yazma, çeşitli hesaplamaları kısa sürede yapmak için geliştirilen elektronik aletlerdir. Bilgisayarda yazı yazmaya yarayan klavye üzerinden en az 100 adet tuş bulunur ve bu tuşların ana ve yan görevleri bulunur. Ana görevleri etkin olarak kullanılacak şekilde üretilen tuşların yan görevlerini etkin hale getirmek için bağlayıcı tuşlar kullanmak gerekir. Bağlayıcı tuşlar kullanılarak çok zengin içeriğe sahip semboller ve işaretler oluşturmak mümkündür. Eşittir işareti de bağlayıcı tuşlar kullanılarak oluşturulan bir simgedir.

Eşittir İşareti Klavyede Nasıl Yapılır? (=)

Klavye üzerinden işareti oluşturmak için önce 'SHİFT' tuşuna basılır ve daha sonra üst kısımda yer alan 0 rakamına basılır. 0 rakamının üzerinden genellikle = işaret bulunur. Windows ve Mac işletim sistemlerinde eşittir işareti yapmak için aynı yöntem kullanılır. Tuş takımında herhangi bir bozukluk olan kullanıcılar ise internet arama çubuğuna gelerek eşittir işaretini ilgili alana yazıp çıkan işareti kopyalayarak ilgili yerlerde kullanabilir. 

Sonraki Haber

Forum