Kare işareti nasıl yapılır? (#) Bilgisayar klavyesinde kare işareti yapma

Kare işareti nasıl yapılır? Son yıllarda giderek daha sık kullanılmaya başlanan kare işaretinin bilgisayar klavyesinde nasıl yapılacağını biliyor musunuz? Klavyede kare işareti yapma yollarını anlattık.

Kare işareti nasıl yapılır? (#)

Kare işareti nasıl yapılır? Bilgisayarda ve cep telefonlarında sıklıkla kullanılan kare işaretinin bilgisayar klavyesinde nasıl yapılacağını biliyor musunuz? İşte klavyede kare işareti yapmanın yolları...

Kare İşareti Nedir?

Sosyal medya platformlarında en sık kullanılan işaretlerden biri karedir. Kare işareti olarak bilinen simge, sosyal medya platformlarında hashtag olarak adlandırılır. Facebook, Twitter, Instagram ve LinkedIn gibi sosyal medya platformlarında iletilerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için çeşitli kelimelerle bitişik olarak kullanılır. Kare işareti ile gönderilen mesajlar, sosyal medya platformlarının keşfet alanına düşer.

Kare işaretinin diğer bir anlamı numara belirtmek için tercih edilir. Rakamın başına eklenen kare sembolü, sayının okunuşuna numara ifadesini katar. Yarışma sonuçlarında derece giren yarışmacıların sıralamasını göstermek içinde kare işareti kullanılır.

Bilgisayar klavyesinde çeşitli simgeleri ve sembolleri yazabilmek için farklı tuş kombinasyonlarından yararlanılır. Ofis dosyaları hazırlarken, sosyal medya platformlarında ve program kodlarken kare işaretine ihtiyaç duyulabilir.

Kare İşareti Nasıl Yapılır? (#) Klavyede Kare İşareti

Bilgisayardan kare işareti yazabilmek için çeşitli yöntemler kullanılabilir. Klavyelerin üst kısmında yer alan sıralı rakam tuşlarını inceleyerek üzerinde kare işareti bulunan tuşa Alt Gr ile birlikte basılırsa ekranda kare işareti yazılır. Genellikle klavyenin üst kısmında yer alan 3 tuşunda yer alan işareti, ihtiyaç duyduğunuz her uygulamada bu yöntemi kullanarak yazabilirsiniz.

kare işareti

Klavye tasarımlarında iki tane Alt tuşu bulunur. Kare işaretini yazabilmek için Alt Gr tuşuna basılması gerekir. Uzun boşluk tuşunun sağında bulunan tuş Alt Gr tuşudur. Kare sembolünün işaretini yazmak için komut, bu tuşlar ile verilir.

Karakter Eşlem Tablosundan Kare İşareti Nasıl Yapılır?

karakter eşlem

Kare işaretini yazmak için başlat menüsünden ulaşılabilen karakter eşlem tablosu kullanılabilir. Başlat menüsünde karakter eşlem yazıp arama yapılır. Çıkan tablonun gelişmiş ayarlar kısmında bulunan Unicode bölümüne, 0023 kodu yazarak hashtag yani kare işareti çıkarılır.

Tablo üzerinde yer alan sembolü kopyalayarak istediğiniz ofis dosyası içinde veya sosyal medya platformlarının ileti kutularına yapıştırabilirsiniz. Kare işaretini bilgisayarda yazmak için ekran klavyesi kullanımı da diğer alternatifler arasında yer alır.

Okuyucu Yorumları