En iyi hayatta kalma oyunları! Survival türü sevenlerin bayılacağı 2024 listesi

Kaynak toplamak ve sıfırdan yeni binalar, üretim tesisleri kurarak daha fazla üretim yapmaya ve yeni özellikler açmaya odaklı bir tür olan "hayatta kalma" oyunları altın çağını yaşıyor olabilir. 2024'te her gün yeni bir örneğinin çıktığını göreceğimiz bu türün en iyi oyunlarını sizin için seçtik.

İçindekiler

  1. 1. Enshrouded
  2. 2. Don’t Starve  
  3. 3. Palworld
  4. 4. Rust
  5. 5. Valheim
  6. 6. Minecraft
  7. 7. Frostpunk 1 & 2
  8. 8. ARK: Survival Evolved

En iyi hayatta kalma oyunlarını listeledik. Video oyun severleri, hayatta kalma türünü o kadar beğendi ki, bu oyunlarda harcanan zaman, diğer pek çok oyun türünü geride bırakmaya başlayınca, oyun yapımcıları da rotalarını hayatta kalma türüne çevirdi. 2024 yılında büyük stüdyolardan veya bağımsız yapımcılardan, onlarca yeni hayatta kalma oyunu piyasaya çıkacak. Bu türe yabancıysanız, başlamak için oynayabileceğiniz en güzel oyunlardan bir seçki hazırladık.

1. Enshrouded

2024'ün en büyük sürprizlerinden biri olan Enshrouded, gelmiş geçmiş en iyi hayatta kalma oyunlarından biri olma yolunda hızla ilerliyor. Bu karanlık fantezi macerasında oyuncular Flameborn rolüne bürünerek bir yandan kendilerine yeni bir hayat kurarken bir yandan da yok etmeleri gereken her türden devasa düşmanla dolu geniş bir açık dünyayı keşfediyor. Oyuncular 16 kişiye kadar co-op oyun modunu da deneyebildikleri oyunda bu zorlu evreni arkadaşları ile fethetmenin keyfini de yaşayabiliyorlar. RPG ve crafting/hayatta kalma türlerini birleştiren başarılı bir yapım.

2. Don’t Starve  

Don't Starve'ın elle çizilmiş Tim Burton-vari büyüleyici ve tatliş grafiklerine aldanmayın. Bu, hayatta kalma oyunu son derece karanlık ve gaddar bir yapıya sahip. Tuhaf canavarlarla savaşıp hayatta kalmak için tuzaklar, silahlar yapacak, korunaklı kaleler inşa edecek, yiyecek yemek bulmak için ağaçlara tırmanacaksınız. Zaten adından belli, oyun boyunca açlıkla sınanıyor olacaksınız. Don't Starve, zamanınızı ve kaynaklarınızı dikkatli bir şekilde yönetmeniz ve permadeath'i öğrenmeniz için doğru bir oyun. Ne kadar uzun süre hayatta kalırsanız, öldüğünüzde kaybedeceğiniz şey o kadar büyük oluyor ve kayıt tuşuyla geri dönebileceğiniz bir nokta da yok. 

Reign of Giants genişleme paketi veya deniz temalı Shipwrecked gibi çok güzel eklentilerle Don't Starve, aylar geçtikçe genişlemeye, özellikler eklemeye ve daha sürükleyici olmaya devam eden bir oyun. 

3. Palworld

Süpriz bir şekilde 2024 başında piyasaya çıkan bu oyun, resmi bir Pokemon oyunu değil ancak oyun tam anlamıyla dünyadaki onlarca milyon Pokemon hayranına ulaşmak için yapılmış bir oyun. Pokemon'lara benzeyen yaratıkları toplayıp onları eğitip sizin için savaşmalarını sağladığınız oyunda bolca kaynak topluyor, dev bir haritayı keşfediyor ve yeni binalar inşa ediyorsunuz. Elbette siz gelişirken düşmanlarınız da rahat durmuyor ve size saldırmak için her köşe başında pusuda bekliyorlar.

4. Rust

Facepunch geliştirdiği hayatta kalma oyununun herkese göre olmadığını söylemek yanlış olmaz. Oyun doğası gereği son derece zorlu ve serttir ve en büyük soru ölüp ölmeyeceğiniz değil, kurtların mı, ayıların mı, devriye gezen helikopterlerin mi yoksa diğer oyuncuların mı sizi daha önce yakalayacağıdır.

Oyunda herkes rastgele olarak bir erkek veya kadın avatarıyla ve üzerinde hiçbir şey olmadan oyuna giriyor. Bu noktadan sonra çalı çırpı, taş, odun toplayarak kendinize hayatta kalmak için aletler yapmak, kıyafet üretmek, sığınacak bir çatı kurmak zorundasınız. Ancak siz bunları yaparken aç ayılar, kurtlar, hayvanlar ya da elinizdekini çalmak isteyen diğer oyuncular da sizin peşinizde olduğundan, işiniz hiç kolay değil. 

5. Valheim

Şu anda Steam'de Erken Erişim'de olan Valheim dünyayı kasıp kavuruyor. Oyunda, ruhu 10. İskandinav dünyası olan Valheim'a götürülmüş bir savaşçsınız. Bir savaşta hayatınızı kaybetmişsiniz ancak çileniz dolmamış olacak ki, Valheim'de de sürkeli bir mücadele ve savaş içindesiniz. Bu kez karşınızda canavarlar ve acımsız bir doğa var. Odin'in kadim rakiplerini öldürmeli ve Valheim'a düzen getirmelisiniz, aynı zamanda son dünyaya ve oradaki ebedi huzura ulaşmaya çalışıyorsunuz. Son derece zengin bir içeriği olan oyunu dünya çapında yüz binlerce kişinin oynadığını da hatırlamak gerekiyor.

6. Minecraft

Video oyunları öncesindeki çağda Lego oyuncakları neyse, video oyunları çağında Minecraft da onu temsil ediyor. 10 sene kadar önce Microsoft'un 4 milyar dolar ödeyerek satın aldığı bu dünyayı, çocuk dostu bir yaratıcı harikalar diyarı olarak düşünebilirsiniz. Topladığınız taş, toprak, odun ve metal gibi kaynaklarla, içinizden geçen her şekli ve yapıyı kurabilirsiniz. Ama bunları gündüzleri yapmanızı öneririz çünkü geceleri çok acayip yaratıklar ortaya çıkıp yaptığınız, diktiğiniz ne varsa yıkmak için üzerinize saldırıyorlar. Buradan o acımasız Minecraft gece canavarlarına da bir çift sözümüz var: Yapmak zordur, yıkmak kolaydır. Artık insafa gelin ve bu kötülüklerinizden vazgeçin. 

7. Frostpunk 1 & 2

Buz gibi bir dünyada yaşadığınızı düşünün. Dün kürediğiniz karların üzerine bugün iki kat daha fazla kar yağdığını hayal edin. Böyle bir dünyada küçük bir insan topluluğunu hayatta tutabilmek için ne yapabilirdiniz? İşte bu oyun o sorunun cevabını veriyor. Merkezi bir fırının çevresinde kurulan küçük evlerin ve atölyelerin yardımıyla hayatta kalmaya çalışıp gelişen topluluğunuzu ısıtmaya ve doyurmaya devam ediyorsunuz.

8. ARK: Survival Evolved

Dinazorlarla insanların aynı çağda yaşadığı ve insanların dinazorları avlayarak veya evcilleştirerek kullandıkları bir oyun olan ARK, çok sayıda oyuncunun heyecanla oynadığı bir hayatta kalma oyunu. Bu acımasız dünyada üssünüzü kurmalı, savunmalarınızı güçlendirmeli ve gelip sizi yemek için pusuda bekleyen dev dinazorlarla ya da rakip klanlarla savaşmak zorundasınız. 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

En iyi hikayeli video oyunları (2024): Sıkı senaryoya sahip 8 oyun

En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

En iyi FPS oyunları 2024: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

En iyi multiplayer oyunları: Arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceğiniz en iyi multiplayer oyunları

En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

En iyi bedava oyunlar: Bedava oynayabileceğiniz mükemmel oyunlar

En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

2024'ün en iyi Roblox oyunları! Yaratıcı, eğlenceli, sürükleyici

2024'ün en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

2024'te oynayabileceğiniz en iyi Playstation 4 oyunları

İnternet olmadan oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunlar

Sonraki Haber

Forum