2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

En iyi mobil oyunları mı arıyorsunuz? Mobil oyunlardan vazgeçemeyenler için 2024 yılında iOS veya Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz en iyi oyunları sizin için listeledik.

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

Mobil oyun sektörü tüm dünyada hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Uygulama mağazalarına sürekli olarak o kadar çok oyun ekleniyor ki hızına yetişmek mümkün değil. Dolayısıyla oyuncular için seçim yapmak ve hangi oyunun gerçekten iyi olduğunu belirlemek epey zor bir hal aldı.

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

Bu yüzden sizin için 2024 yılına özel bir liste hazırladık. Aralarında yeni çıkan oyunlar olduğu gibi klasikleşmiş favoriler de bulabilirsiniz. İşte hem iOS hem de Android cihazlarınızda keyifle oynayabileceğiniz en iyi 8 mobil oyun.

1. Monument Valley

Hem Monument Valley hem de Monument Valley 2 bu listede yer almayı hak ediyor. İçerisindeki bulmacaları, Hollandalı grafik sanatçısı Maurits Cornelis (M.C.) Escher'den esinlenen benzersiz ve gerçekten hayranlık uyandıran bir sanat tarzına sahip. Stafford Bawler, Obfusc ve Grigori'nin dinlendirici müzikleri, diyalogsuz bir hikaye ile zorluk derecesi yavaşça artan akıllıca bir konsept.

2. Reigns

iOS ve Android'de 3 Reigns oyunu var ve hepsi de anlatıya dayalı macera türünün nasıl olması gerektiğinin harika örnekleri. Bu anlatı stratejisi, ekrana gelen kartları kaydırarak seçim yapabildiğiniz Tinder benzeri bir arayüzü kullanıyor. Yapılan her seçim, krallığınızın mali durumunu, kilisesini, halkın sevgisini ve ordusunu çeşitli yönlerden etkiliyor. Bu konulardan herhangi birinde puanınız çok düşerse veya çok yükselirse öldürülüyorsunuz ve yeni bir hükümdar olarak yeniden başlıyorsunuz.

3. Fortnite Battle Royale

Fortnite, yeni bir türü popülerleştiren ve bunu mobil, PC ve Switch gibi oyun konsollarında milyonlarca kişinin oynadığı bir oyuna haline getiren kültürel bir fenomen. Her şey basit bir fikire dayanıyor; hayatta kalmak. Sahaya paraşütle inip, erzak ve silah topladıktan sonra kendinize duvarlar örerek hayatta kalan son oyuncu olmaya çalışıyorsunuz.

4. Pokemon GO

Fortnite Battle RoyalePek fazla bahsetmeye gerek yok; Pokemon Go kadar uzun süre insanların ilgisini çekmeyi başaran başka bir mobil oyun henüz piyasaya sürülmedi. Bu oyun, gerçek dünyada sevimli yaratıklarla savaşıp yakaladığınız, AR ve konum tabanlı oynanışıyla hem yürüyüş yapmak hem de eğlenmek için türünün en başarılı örneklerinden.

5. Life is Strange

Dontnod'un konsollar ile hayatımıza giren ikonik epizodik macerası hem iOS hem de Android cihazlarda oynanabiliyor. Konsollara göre grafikler daha sadeleştirilmiş olsa da Life Is Strange'in zevki grafiklerinde değil hikayesinde. Hikaye, arkadaşlık ve nereye ait olduğunuzu bulmaya çalışmakla ilgili.

6. Alto's Odyssey

Alto's Odyssey, son derece bağımlılık yapan bir kum sörfü oyunu. Amacınız engellerden kaçarken, görevleri tamamlamak ve yüksek puanlar toplayıp mümkün olduğunca uzun süre oyuna devam etmek. Oyunun en güzel yanlarından biri de bir derginin kapağına yakışacak kadar keskin ve pürüzsüz bir sanat tarzına sahip olması.

7. Among Us

Among Us, çevrimiçi çok oyunculu oyunlara yeni bir yaklaşım getiren, çok dikkatli iletişim kurmayı ve biraz da kurnazlık gerektiren, oynaması ücretsiz bir oyun. Neden son zamanların en popüler çevrimiçi oyunlarından biri haline geldiğini anlamak çok kolay. Oyunda, her tur başladığında tüm oyuncuların yerine getirmesi gereken görevler var, ancak aralarında görevi sadece masumları öldürmek olan bir veya birden fazla katil bulunuyor. Oyuncular ölmeden görevleri yerine getirebilirse oyunu kazanıyor, aksi takdirde oyunu katil takımı kazanıyor.

8. League of Legends: Wild Rift

MOBA'lar eSpor dünyasında büyük önem taşımaya devam ediyor ve PC'de olduğu gibi mobilde de League of Legends en iyilerinden biri. Masaüstü versiyonunda olduğu gibi kahramanınızı seçerek arkadaşlarınızla klasik 5'e 5 koridor mücadelesine giriyorsunuz.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

En iyi hikayeli video oyunları (2024): Sıkı senaryoya sahip 8 oyun

En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

En iyi FPS oyunları 2024: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

En iyi multiplayer oyunları: Arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceğiniz en iyi multiplayer oyunları

En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

En iyi bedava oyunlar: Bedava oynayabileceğiniz mükemmel oyunlar

En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

2024'ün en iyi Roblox oyunları! Yaratıcı, eğlenceli, sürükleyici

2024'ün en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

2024'te oynayabileceğiniz en iyi Playstation 4 oyunları

İnternet olmadan oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunlar