2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

2024'te oynanabilecek en iyi futbol oyunlarını listeledik. İşte boş zamanlarını değerlendirmek isteyen spor tutkunu oyuncular için 2024 yılında oynanabilecek en iyi futbol oyunları...

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

Hepimiz fanatik olmasak da ülkemizde futbolun sevildiği bir gerçek. Zira tüm maçları takip etmesek de hepimizin tuttuğu bir takım var ve en azından derbilerde de olsa tuttuğumuz takımı desteklemekten ve izlemekten fazlasıyla keyif alıyoruz.

Ancak sahadaki oyuncular kadar, sanal futbol dünyasında da aynı tutku ve heyecanı bulmak mümkün. Gol sevinçleri, stratejik hamleler ve rekabet dolu maçlar; futbol oyunları, spor tutkunlarını ekrana kilitleyen ve gerçek dünyadaki futbol heyecanını sanal bir deneyime dönüştüren eğlenceli bir platform sunuyor. İster tek başınıza günlerce sürecek bir menajerlik kariyeri başlatın ister arkadaşlarınızla eğlenceli dakikalar geçirmek için kısa kısa maçlar atın; tercih size kalmış.

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları

Peki 2024 yılında oynamaktan en çok zevk alacağınız, tarzınıza uygun futbol oyunu hangisi biliyor musunuz? Bilmiyorsanız merak etmeyin, biz tüm alternatifleri sizin için bir araya getirdik. İşte karşınızda 2024 yılında oynanabilecek en iyi futbol oyunları:

1. EA FC 24

Platform:

  • PlayStation
  • Xbox
  • Nintendo Switch
  • PC
  • Mobil

Elbette EA Sport'un FIFA'sı olmadan en iyi futbol oyunları listesi yapamayız. Artık FIFA yerine EA FC olarak tekrar markalaşan oyun, ikonik "EA Sports It's in the game" sloganı ile tüm oyuncuların zihnine sıkıca kazınmıştır.

1993 yılından itibaren her sene oyuncularla buluşan seri, gerçek futbol deneyimine en yakın, başka hiçbir yerde bulamayacağınız özelliklere ve oyun modlarına sahip. Oyundaki Hypermotion V teknolojisi, 180'den fazla profesyonel futbol maçından elde edilen veriler sayesinde oyun içinde en gerçekçi oyun ve hareket animasyonlarını sunuyor. Oyun aynı zamanda daha doğru bir oyun yapısı oluşturmak için hassas paslar tasarlamanıza olanak tanıyor. Esasen, artık topu tam olarak hedeflediğiniz yere attığınızdan emin olmak için nokta atışı hassasiyetle bir ara pası veya lob pası atabiliyorsunuz.

2. Football Manager 2024

Platform:

  • PC
  • PlayStation
  • Xbox
  • Mobil

Sırada menajerlik yapmayı bir üst seviyeye taşıyan bir oyun var. Football Manager, seçtiğiniz takımı yerel, kıtasal ve hatta uluslararası zafere taşırken zorlu ve eğlenceli bir maraton sunuyor. Football Manager 2024, oyuncuların kendi dizilişlerini ve tercih ettikleri oyun stillerini tasarlayabilecekleri esnek bir taktik oluşturucu ile geldiği için taktiksel becerilere oldukça önem veriyor. Bu modülde, takımınızın üyelerinin sahadayken nasıl davranacaklarını düzenleyen oyuncu rollerini ve görevlerini seçebiliyorsunuz. Örneğin, Casemiro'yu "Defansif Orta Saha" rolüne ayarlarsanız, öncelikle savunmanın önündeki pozisyonunu koruyacak ve topa sahip olmaya çalışacak.

Football Manager ayrıca oyuncuların sahada nasıl mücadele ettiklerini gösteren başarılı maç animasyonları ile takımın performansını interaktif bir şekilde gösterebiliyor. Bu yeni 2024 versiyonunda oyun, önceki yıllara kıyasla oyuncu hareketi, top fiziği ve ışıklandırmada önemli iyileştirmelerin yanı sıra duran top yönetimi ve oyuncu rolleri gibi yeni taktiksel seçenekler içeriyor.

3. eFootball

Platform:

  • PlayStation
  • Xbox
  • PC
  • Mobil

Sırada, eskiden Pro Evolution Soccer olarak bilinen bir oyun var. Bu isme eminiz herkes aşinadır. Yine de bir şeyler çağrıştırmadıysa, bu oyunun uzun yıllar FIFA'nın ezeli bir rakibi olduğunu söyleyelim. Günümüzde eFootball olarak tekrar markalaşan oyun, sporun gerçek dünyasında meydana gelen belirli futbol trendlerini bir araya getiren sezon paketlerini satın alabileceğiniz, oynaması ücretsiz bir oyun.

eFootball ayrıca Dream Team olarak bilinen "Ultimate Team tarzı" oyun moduna da sahip. eFootball grafik anlamında günümüzün standartlarının gerisinde kalsa da iyi bir FIFA alternatifinden daha fazlası ve oldukça sağlam bir futbol oyunu.

4. Dream League Soccer 2024

Platform:

  • Mobile

Dream League Soccer, mücadele edebileceğine inandığınız oyunculardan oluşan bir takım kurmanıza olanak tanıyan bir mobil oyun olduğu için şimdiye kadar paylaştığımız oyunlardan biraz farklı.

Oyun, 4.000'den fazla FIFPRO lisanslı oyuncu arasından ve 8 farklı ligden oyuncu kadrosu seçmeye izin veriyor. Bununla birlikte oyunda, altyapı tesislerini geliştirerek seçtiğiniz takımın stadyumunu yükseltebileceğiniz bir modül bulunuyor. Dahası, sunulan kıyafet ve aksesuar arasından menajerlerin saç stillerini ve kıyafetlerini kişiselleştirebiliyorsunuz.

5. Rocket League

Platform:

  • PlayStation
  • Xbox
  • Nintendo Switch
  • PC
  • Mobile

Son olarak sırada, futbol ve arabaları sürükleyici bir deneyimle birleştiren Rocket League var. Oyunda, yüksek hızlı bir arabayı kontrol ediyorsunuz, çember şeklindeki arenalarda yarışıyor ve dev bir futbol topunu rakibinizin kalesine sokmaya çalışıyorsunuz.

Rocket League'in oynanışı onu geleneksel spor oyunlarından ayırıyor. Maç başlar başlamaz, oyuncular topla ilk teması kurmak için yarışıyor ve o andan itibaren, bir gol atılana kadar zaman ilerliyor. Süre sona erdiğinde en çok gol atan takım ise zafere ulaşıyor. Ancak Rocket League hızlı tempolu aksiyondan daha fazlasını sunuyor. Çeşitli sahalar ve kapsamlı araç özelleştirme seçenekleriyle oyun, oyuncuları deneyimlerini kendilerine göre şekillendirmeye imkan tanıyor.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

En iyi hikayeli video oyunları (2024): Sıkı senaryoya sahip 8 oyun

En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

En iyi FPS oyunları 2024: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

En iyi multiplayer oyunları: Arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceğiniz en iyi multiplayer oyunları

En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

En iyi bedava oyunlar: Bedava oynayabileceğiniz mükemmel oyunlar

En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

2024'ün en iyi Roblox oyunları! Yaratıcı, eğlenceli, sürükleyici

2024'ün en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

2024'te oynayabileceğiniz en iyi Playstation 4 oyunları

İnternet olmadan oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunlar