En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

2024 yılının en sevilen ve en iyi 10 savaş oyununu sıraladık. Savaş oyunları, video oyun dünyasında büyük ilgi gören oyunlar ancak iyi bir savaş oyunu yapabilmek kolay bir iş değil. İşini en iyi yapan, en etkileyici 10 oyunu sizin için inceledik.

En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

Nereye bakarsanız bakın, savaş popüler kültürün neredeyse her alanına girmiş durumda. Ancak iyi bir savaş oyunu bulmak kolay değil çünkü bu ağır temaya doğru yaklaşan, hem içerik hem de görsel olarak işini iyi yapan oyunların sayısı çok fazla değil. Biz de en iyi savaş oyunlarını değerlendirdiğimiz bir liste hazırladık. Eğer aşağıdaki oyunları henüz oynamadıysanız 2024 yılında bir şans vermenizi tavsiye ederiz.

10. War Hospital

Savaş alanındaki bir hastaneden daha üzücü bir yer var mıdır?
Peki ya herkesi kurtarmak için yeterli imkânı olmayan ama yine de bunu yapması istenen bir hastane? War Hospital'de, Birinci Dünya Savaşı'nın siperlerinde görev yapanve mümkün olduğunca çok hayat kurtarması istenen bir savaş alanı cerrahı rolünü oynayacaksınız. Ancak o zamanki ekipmanlarla, insanları sonsuza dek değiştirecek zor seçimler yapmanız gerekecek.

9. Arma 3

Bu oyun modern askeri çatışmanın ciddi bir simülasyonu ve birçok shooter'da bulamayacağınız bir hiper-gerçekçilik duygusu aşılamaya çalışıyor. Bazen savaş oyunlarında savaşın kırılganlığını ortaya koymak için yapabileceğiniz en ayıltıcı şey, bir nişancı oyununda alıştığımız her şeyi - yenilenen zırh, yığınla vuruş puanı, bol miktarda siper - çıkarmak ve ateş altında ne kadar çabuk dayanabileceğimizi göstermek. İşte Arma 3'te yaralandığınızda sipere girip kendi kendinize iyileşmiyorsunuz, onlarca mermi yiyip de hayatta kalamıyorsunuz.

8. Company of Heroes 2: Ardennes Assault

Bu oyun hem en iyi RTS oyunları listemizde hem de genel olarak en iyi strateji oyunları listemizde yer alıyor, ayrıca en iyi savaş oyunları arasına da girmemesi için neden yok çünkü savaş atmosferini o kadar iyi canlandırıyor ki, topçu ateşi altında kalmış askerlerinizin ne hissettiğini anı anına yaşayabiliyorsunuz.

Ardennes Assault, Company of Heroes 2'nin bir genişleme paketi ve oyunda 1944 Ardennes harekâtı sırasında üç bölüğün başındasınız ve Alman karşı taarruzunu durdurarak önemli kasaba ve bölgeleri ele geçirip elinizde tutmanız gerekiyor. Fakat bu hiç kolay bir görev değil çünkü Alman ağır topçularının menzili içindesiniz ve gökten yağmur yerine top mermisi yağıyor. Üstelik bu oyun tarihte yaşanmış bir operasyonu konu alıyor ve oyunda gördüklerinizin bir çoğunun gerçekten de yaşandığını unutmayın.

7. Hell Let Loose

Gerçekçiliği her şeyin üzerinde tutmak, savaş oyunlarına, özellikle de 2. Dünya Savaşı'nın kaosunu tasvir edenlere çok yakışıyor. Hell Let Loose, oyuncular arasında sesli sohbet yoluyla takım çalışmasını teşvik eden takım tabanlı çok oyunculu bir FPS oyunu.

Zaman zaman rol yapma sınırlarını zorlasa da, eğer kendinizi bu duruma kaptırır ve "Efendim, evet, efendim!" diye bağırmaktan çekinmezseniz, o zaman çok iyi anlaşacaksınız. Ekibinizle birlikte şehir yıkıntıları arasında 2. Dünya Savaşı dönemine ait silahlarla ağır çatışmalara girecek ve sokak sokak ilerlemek zorunda kalacaksınız.

6. Enlisted

Bu listede yer alan diğer oyunların aksine Enlisted, oyun içi işlemlere odaklanan oynaması ücretsiz bir MMO sunuyor. Kesinlikle herhangi bir ek eşya satın almanıza gerek olmasa da, bunu yapmak takımınızın kazanma şansını artıracaktır.

Enlisted büyük oranda takım çalışmasına odaklı bir oyun, bu nedenle ya liderlerinizi takip edeceksiniz ya da kendiniz komutan olarak görevlendirecek ve kendi takımınızı kuracaksınız. Oyunda sağlık yenilenmesi yok, birden fazla uzmanlık alanı var ve iyi iletişim kuran ekipler için özel olarak tasarlanmış kara, deniz ve hava çatışmaları var.

5. Sniper Elite 5

Selefi Sniper Elite 4 ile çok oyunculu oyun dalında İngiliz Akademisi Video Oyunları Ödülü'ne aday gösterilen Sniper Elite 5, işleri bir sonraki seviyeye taşımayı başarmış bir oyun. Oynaması gerçek bir zevk ve 1944 Fransa'sında geçen, gerçekten uzun menzilli silahlarla çatışmayı mükemmel anlatan bir yapım.

Sniper Elite 5'te, Nazilerin Kraken Operasyonu hakkındaki gerçeği ortaya çıkarırken en sevdiğimiz nişancı Karl Fairburne'ün çamurlu botlarına bürüneceksiniz. Düşman hatlarına gizlice girecek, düşman operasyonlarını takip edecek ve sabote edeceksiniz. İletişimi devre dışı bırakacak ve D-Day'den önce Nazilerle savaşacaksınız. Ancak Sniper Elite 5'i en iyi taktiksel askeri nişancı oyunlarından biri yapan şey savaş sistemi, öldürme kamerası ve gizlilik mekanikleri. Çok etkileyici bir savaş oyunu.

4. Battlefiled 5

Battlefield serisinin bu kadar uzun süredir var olmasının arkasında yapımcısı DICE'ın çok iyi bir FPS yapımcısı olması ve askeri terminolojiye hakimliğinin önemi büyük.

İkinci Dünya Savaşı'na geri dönen Battlefield V, çoklu bakış açıları ve epik seviyedeki tek oyunculu senaryosu ile benzer oyunlardan ayrılıyor. Ancak, Battlefield serisine aşinaysanız, en büyük çekiciliğinin 64 oyunculu lobilerde yaşanan büyük savaş olduğunu bilirsiniz. En iyi çok oyunculu askeri savaş oyunu olan Battlefield V, büyük ölçekli çatışmalar ve aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda çok oyunculu mod ile adının hakkını veriyor.

3. Squad

En iyi takım tabanlı askeri savaş oyunu olan Squad, gerçek olaylara dayanan senaryolara tanık olacağınız modern bir zamanda geçiyor. Birkaç farklı mangadan oluşan iki takımı karşı karşıya getiren oyunda, her mangada asker sınıfları ve rolleri olan en fazla dokuz oyuncu bulunabiliyor.

Takımdaki rolünüz ise, ekipmanınızı ve savaştaki uzmanlığınızı belirliyor. Örneğin, bir Anti-Tank piyadesi olarak düşman araçlarını ortadan kaldırmaya odaklanabilir veya bir Medic olarak yaralılarla ilgilenebilirsiniz. Roller her maçın başında seçiliyor ancak oyuncular her elendiklerinde rol değiştirebiliyor ve bu da oyunu son derece sürükleyici ve taktiksel hale getiriyor.

2. War Thunder

War Thunder hala günümüzün en iyi ücretsiz savaş oyunlarından biri olarak öne çıkıyor. War Thunder aslında bir savaş aracı oyunu, yani uçaklara pilotluk yapabilir, tanklarla düşmanlarınızı ezebilir veya bir gemiyle denizlerde gezinebilirsiniz. Ayrıca, 1. Dünya Savaşı'ndan günümüze kadar uzanan kapsamıyla, keşfedilecek çok sayıda araç ve senaryoya sahip olacaksınız.

Oyun, tarihi savaşlara katılmanızı sağlayan tek oyunculu bir senaryo ve arkadaşlarınızla birlikte savaştığınız bir kooperatif modu sunuyor. Yani, canınız bir tanka atlayıp bir şeyleri paramparça etmek isterse ya da okyanuslara açılıp denizaltı avlamak isterse, War Thunder tam size göre ve oynaması tamamen ücretsiz.

1. Call of Duty: Modern Warfare (2019)

Call of Duty'nin seveni kadar nefret edeni de çok ama en iyi tek oyunculu senaryoya sahip COD oyunu olan Call of Duty 4: Modern Warfare, single player severler için ayrı bir yere sahip.

Geçmişte basit bir Dünya Savaşı shooter'ı olarak başlayan oyun, elbette zamanla kendini geliştirdi ve Modern Warfare'de karakter oluşturma, gerçekçi bir hikaye ve 2019'da yenilenen sürümün grafikleri onu çok iyi bir savaş oyunu yapıyor.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

En iyi hikayeli video oyunları (2024): Sıkı senaryoya sahip 8 oyun

En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

En iyi FPS oyunları 2024: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

En iyi multiplayer oyunları: Arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceğiniz en iyi multiplayer oyunları

En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

En iyi bedava oyunlar: Bedava oynayabileceğiniz mükemmel oyunlar

2024'ün en iyi Roblox oyunları! Yaratıcı, eğlenceli, sürükleyici

2024'ün en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

2024'te oynayabileceğiniz en iyi Playstation 4 oyunları

İnternet olmadan oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunlar