En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

2024'de de çok sayıda yeni açık dünya oyunu kendini göstermeye başladı. 2023 de, açık dünya oyunları için zengin bir yıl olmuştu. Peki bu popüler oyunların arasında, en iyileri hangileri? Sizin için inceleyip listeledik.

En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

Açık dünya oyunları o kadar gelişti ki, bu oyunların içine daldığınızda gerçek dünyadan kopmanız artık şaşırtıcı bir gelişme değil. Kendi kendine yaşayan, nefes alan evrenler yaratan oyun yapımcıları, açık dünya oyunlarıyla oyun severlerin kalbini kazanıyor.

1. Death Stranding

Dünyadaki en "acayip" oyun nedir sorusuna cevap arasanız, karşınıza Death Stranding çıkabilir ama acayip olması kötü olduğu anlamına gelmiyor. Oyunda, ünlü aktör Norman Reedus'un canlandırdığı bir karakteri yönetiyorsunuz. Çok sürükleyici bir öyküsü ve oynanışı olan Death Sranding çok ilgi çekici bir açık dünya sunuyor.

Bir aksiyon oyunu olduğu kadar bir yürüyüş simülasyonu da olan bu oyunda saatlerce dolaşacak, paketleri teslim edecek, yeniden inşa etmek ve yaratmak için diğer oyuncularla birlikte çalışacak ve arkalarında bıraktıklarını izleyeceksiniz. Kesinlikle benzersiz ve son derece güzel bir oyun. Müziklerine ise doyum olmuyor.

2. Dragon Age

Devasa bir dünyayı tek başınıza dolaşmak istemeyebilirsiniz. Dragon Age: Inquisition size birlikte yolculuk yapabileceğiniz bir grup yol arkadaşı ve onları kullanabileceğiniz bir sürü yan görev sunuyor. Ünlü yapımcı Bioware'in geliştirdiği ve çok büyük beğeni toplayan, fanatikleri bulunan Dragon Age oyununda hikaye de sizi başından sonuna kadar sürükleyecek, belki hayatınızın yüzlerce saatini meşgul edecek. Oyunun ikincisi de çok yakında piyasada olacak, o gelmeden önce ilk oyunu keşfetmenizi öneririz.

3. Starfield

Piyasaya çıktğında, beklentileri tam anlamıyla karşılamadığı için ağır eleştiriler alsa da Starfield, çok zengin bir bilimkurgu evreni sunuyor. "Bilimkurgu temalı Skyrim" olarak da tanımlayabileceğimiz oyunda yeni gemiler inşa edebilir, uzay çatışmalarına girebilir, düşman üslerini basıp ağır ve uzun silahlı çatışmalara doyabilirsiniz.

4. No Man’s Sky

Gerçekten sonsuz bir evren arıyorsanız, şu anda bunu sunan iki oyun var ve biri No Man's Sky. Bilgisayar tarafından random olarak yaratılan sonsuz bir evrende geçen oyunda, keşfedebileceğiniz gezegenlerin, yıldız sistemlerinin sonu yok ve her bir gezegen, yeni sürprizler, yeni maceralar saklıyor. Oyun aktif olarak güncellenerek sürekli yeni içeriklerle besleniyor. Tam anlamıyla tüm oyun bileşenlerine hakim olmanız neredeyse imkansız bir durum çünkü o kadar zengin bir içerik sunuyor ki, normal bir insanın tek başına tüm bu içeriğe ulaşabilmesi için ömründen yıllar vermesi gerekebilir. Oyuncular, kendi oyun tarzlarına ve merakına göre oyunda kendilerine bir yol çizerek oynamaya devam ediyor.

5. Assassin’s Creed: Valhalla

İngiltereyi işgal eden Vikinglerin öyküsünü oynadığımız Valhalla, Assassin’s Creed serisinde ayrı bir yere sahip. Derelerin içinde balık avlayıp, İskandinavya dağlarından İngiltere topraklarına ve hatta Kuzey Amerika topraklarına uzanan geniş bir maceraya atılıyorsunuz. Oyunsa bir Assassin'i değil ama kendi tarzı olan ve Assassin'lerle iş birliği yapan bir Vikingi canlandırıyorsunuz. Kendi Viking köyünüzü kuruyorsunuz. Diğer Viking savaş lordlarıyla ittifaklar yapıyorsunuz ve İngiliz lordlarıyla savaşıyorsunuz. Elbette bu sırada karşınıza çok gizemli bir öykü çıkıyor ve açık bir dünyada, senaryonun peşine düşüyorsunuz.

6. Grand Theft Auto 5

Otomobil çalarak suç kariyerine başlayan bir karakteri canlandırdığınız oyunda her türlü pis işe ve suça bulaşarak bir mafya imparatorluğu kurmaya çalışıyorsunuz, rakiplerinizin üslerini basıyorsunuz, polisten kaçıyorsunuz ve çok gerçekçi yaratılmış bir şehrin içinde, saatlerce ama saatlerce araç kullanıyorsunuz. ABD sokaklarındaki yer altı suç örgütlerinin öyküsünü anlatan oyunda aslında interaktif bir sinema filminin içinde yaşıyormuş gibi de hissedebilirsiniz. Sunduğu geniş özgürlükle büyük beğeni toplayan Grand Theft Auto 5 o kadar seviliyor ki, fanatikleri şimdi serinin altıncı oyunu geldiğinde, aylarca hayattan kopmak üzere hazırlıklarını yapıyorlar.

7. Red Dead Redemption 2

Açık dünya denildiğinde, rakipsiz olan tek oyun nedir sorusunun cevabı, kesinlikle Red Dead Redemption 2 olacaktır. Vahşi Batı dönemini anlatan oyunda, bir çete liderini canlandırıyorsunuz ve çetenizle banka soyup, etrafı yağmalayıp zengin olmaya çalışıyorsunuz ancak oyun bu kadar basit değil ve oyundaki eylemlerinizle çevrenizde çok sevilen bir kahramana bile dönüşebilir, çok detaylı şekilde planlanmış çok zengin bir açık dünyada, bir Western filminin tadını alabilirsiniz.

8. The Witcher 3: Wild Hunt

Çeklerin, canavarları yakalayıp öldüren Witcher masalına dayanan The Witcher serisinin üçüncü oyunu o kadar sevildi ki, yapımcısına milyar dolarlar kazandırması bir yana, aradan geçen onca zamana rağmen, hala oyun dünyasının en iyi oyunları arasında yer alıyor. Çok farklı öğelerle zenginleştirilmiş devasa bir açık dünya içinde, irilik ufaklı sayısız canavar macerası bulabileceksiniz ve aynı zamanda birbiriyle savaşan imparatorlukların arasında kalıp, cephe savaşlarına bile katılmak durumda olacaksınız. Büyük beğeniyle izlenen bir dizisi de çekilen oyunu hala oynamadıysanız, oyunculuk deneyiminiz eksik kalmış demektir.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

En iyi hikayeli video oyunları (2024): Sıkı senaryoya sahip 8 oyun

En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

En iyi FPS oyunları 2024: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

En iyi multiplayer oyunları: Arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceğiniz en iyi multiplayer oyunları

En iyi bedava oyunlar: Bedava oynayabileceğiniz mükemmel oyunlar

En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

2024'ün en iyi Roblox oyunları! Yaratıcı, eğlenceli, sürükleyici

2024'ün en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

2024'te oynayabileceğiniz en iyi Playstation 4 oyunları

İnternet olmadan oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunlar