2024'ün en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

2024'ün en iyi strateji oyunları! Strateji oyunları, oyuncuları saatlerce ekran başına bağlayan ve alternatif çözümlerle oyuncuların yaratıcılığını teşvik eden, çok sevilen bir oyun türü. 2024 yılında, strateji türünde oynayabileceğiniz en iyi oyunları incelediğimiz bir liste hazırladık.

2024'te oynayabileceğiniz en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

Strateji oyunları, zaman geçse de cazibesini kaybetmeyen oyunlardır çünkü grafik çekiciliğinden öte oyuncuya yaşattığı zihinsel zorlamayla kendini sevdirir. Dolayısıyla iyi bir strateji oyununu, onlarca yıl sonra bile yeniden oynamak isteyebilirsiniz. İşte o oyunlardan bazılarını sizin için listeledik.

1. Homeworld: Deserts of Kharak

Homeworld 3, 2024'te piyasaya çıkıyor ve hatta gün sayıyor olabilir ama Homeworld serisinin en çarpıcı oyunu, sürpriz bir şekilde ortaya çıkan Deserts of Kharak diyebiliriz. Bu oyunda aslında ilk Homeworld oyununun öncesinde, "ana gemi"yi keşfetme öyküsünü oynuyoruz.

Kharak gezegeninin yerlileri, dev çöllerden gelen garip bir sinyali keşfetmek için uzun bir yolculuğa çıkıyor ve birbirleriyle savaşıyorlar.

2. Total War: Warhammer 3

Total War: Warhammer 2'nin büyük olduğunu düşünüyorsanız, Total War: Warhammer 3'ün ölçeği sizi şaşkınlığa uğratabilir. Aslında bu oyunu harika yapan detaylardan biri masaüstü oyunun 15 temel ırkını da dudak uçuklatan görsellerle hayata geçiriyor olması.

Yaklaşık beş saat süren tutorial görevleri bile başlı başına bir oyun. Ancak bu sırada yeni oyuncular, Warhammer dünyasını detaylıca öğrenme imkanı buluyor. Gerçi biz sizi yine de uyaralım, yıllar boyunca üzerinde çalışsanız bile Warhammer evrenini tam anlamıyla çözmeniz çok zor çünkü tam 41 yaşına giren bu evren için o kadar çok ve sık içerik üretimi yapıldı ki, her detaya hakim olan birinin olduğunu düşünmek çok zor. Bu evren için genellikle elinize kitap alıp incelemek istediğiniz dönem hakkında yapılan araştırmaları okumanız gerekiyor ki, evet Warhammer evreni hakkında cilt cilt araştırma kitapları var.

3. Civilization 6

Hangi modern Civilization oyununun daha iyi olduğu konusunda pek çok tartışma bulabilirsiniz, Civ 5 mi Civ 6 mı? Ancak Gathering Storm genişleme paketinin yayınlanmasıyla birlikte serinin bu altıncı oyunu nihayet kayda değer harika bir strateji oyunu olmayı başardı. Bu tür oyunları bağımlılık haline getiren "bir tur daha" idealini hala özetler nitelikte olan Civilization 6, dünyayı etrafınızda canlandırmak için çok daha fazla mekanik sunuyor.

Mesele sadece şu uygarlığa laf sokmak ya da bu uygarlığa savaş ilan etmek değil, dünyayı nasıl etkilediğinize ve hedefleriniz doğrultusunda nasıl çalıştığınıza dikkat etmeniz gerekiyor, ki oyunda bu hedefler çok çeşitli. Oyun özet olarak, bildiğiniz Civilization formülünü, çok daha çarpıcı grafikler ve çok daha zengin içerikle buluşturuyor.

4. Age of Wonders: Planet Fall

Çok sevilen Age of Wonders serisinin sürpriz yaparak bilimkurgu temasıyla çıkan 4. oyunu, çok katmanlı bir strateji oyunu sunuyor. Aslında bir filoyu yönettiğiniz oyunda, farklı gezegenlere gidip oralarda üsler kurarak gezegenleri fethetmeniz veya gezegendeki tüm güçleri size biat eder hale getirmeniz gerekiyor. elbette her fethettiğiniz gezegen size sonraki fetihte kullanışlı avantajlar sağlıyor.

Detaylı ve derin bir oyun olan Planet Fall'da hem stratejik kararlar alırken de savaşan birimlerinizi taktik haritada yönlendirmek durumundasınız.

5. Starship Troopers: Terran Command

Aslında çoğu insan Starship Troopers'ı, 90'lı yapılan ve garip bir mizah anlayışına sahip sinema filminden hatırlar ancak Starship Troopers 1950'li yıllarda yazılmış ve gelecekteki faşist askeri yönetimlerin galaksiyi kolonileştirmek isterken amansız bir böcek ırkıyla karşılaşmasını ve verdikleri savaşı anlatan bir romandır. Bu romanın adı popüler kültürde çok duyulmamış olsa da, o romandan etkilenen insanların 1980'lerde benzer bir "evren konsepti" olan Warhammer 40K hayali evrenini yarattığını ve WH40K'nın da son 40 yılda on milyonlarca fanatik takipçi edindiğini, kitap, masa üstü oyun ve bilgisayar oyunlarının yüz milyonlarca kez satıldığını biliyoruz.

İşte Starship Troopers da son yıllarda yeniden popüler olmaya başladı ve bu evreni anlatan başarılı oyunlardan biri de, Starship Troopers: Terran Command. RTS türündeki oyun aynı zamanda RTS alanında da uzun zamandır oluşa boşluğu doldurmasıyla beğeni topladı.

6. Dune: Spice Wars

Dünya klasikleri arasına giren Dune romanından uyarlanan video oyunu, dev solucanların gübrelerinden galaksiler arası yolculuk etmek için gereken yakıtı üreten geleceğin insanlarının bu gübre için verdiği savaşı anlatıyor.

Şu sıralar Xbox Game Pass ile ücretsiz de oynanabilen oyun, sürükleyici ve detaylı bir strateji oyunu olarak oyun kütüphanenizde yer almalı.

7. Into The Breach

Roguelike türünde, sonsuz oynanabilirliğe sahip, random olarak üretilen haritalar üzerinde geçen bilimkurgu temalı bu strateji oyunu, yıllar geçse de hayranlar kazanmaya devam ediyor.

Zekice tasarlanmış oyunda çok güçlü robotik savaş makinelerini yönetiyorsunuz ve dünyayı işgal etmeye çalışan hadsiz uzaylılarla günlerini gösteriyorsunuz.

8. Last Train Home

Gerçek bir öyküden alınan oyunda, 2. Dünya Savaşı'nın sonunda barış ilan edildikten sonra Rusya'daki cepheden, Çekoslavakya'ya dönmeye çalışan Çekoslavak özel kuvvetlerinin öyküsünü izliyorsunuz. Ancak bu dönüş yolu biraz zahmetli çünkü Rus ordusu balkanları işgal etmeye giriştiği için kahramanlarımız Rusya'dan Çekoslavakya'ya doğrudan değil, Rusya'nın diğer ucuna giderek, Japon denizinden hareket eden gemilerle Avrupa'ya varmayı tercih ediyorlar ve oraya kadar gidebilmek için tüm Rusya'yı trenle geçmek zorundalar.

Yol boyunca da Kızıl Ordu'daki yozlaşmış bazı subaylar peşlerine düşüyor ve maceralı bir yolculuk başlıyor. Oyun boyunca bir yandan treninizi güçlendirmeli, zırhlarla kuşatmalı, silahlandırmalı, bi yandan askerlerinizi eğitip geliştirmelisiniz. Son yıllarda piyasaya çıkmış en çarpıcı oyunlardan biri olarak Last Train Home, dikkatinizi hak ediyor.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

En iyi hikayeli video oyunları (2024): Sıkı senaryoya sahip 8 oyun

En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

En iyi FPS oyunları 2024: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

En iyi multiplayer oyunları: Arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceğiniz en iyi multiplayer oyunları

En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

En iyi bedava oyunlar: Bedava oynayabileceğiniz mükemmel oyunlar

En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

2024'ün en iyi Roblox oyunları! Yaratıcı, eğlenceli, sürükleyici

En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

2024'te oynayabileceğiniz en iyi Playstation 4 oyunları

İnternet olmadan oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunlar