En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

PC oyuncuları, özellikle bağımsız yapımcıların katkısı sayesinde çok fazla oyun seçeneğine sahip şanslı oyuncular. Peki, son dönemde karşımıza çıkan oyunlar arasında, en iyi oyunlar hangileri? Hangi oyunları gözümüz kapalı alıp oynayabiliriz? İşte en beğenilen, en sürükleyici, en iyi PC oyunları.

En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

En iyi PC oyunlarını (2024 güncel liste) sizler için derledik. İster bağımsız yapımcı olsun, ister dev bir oyun dağıtımcısı olsun, PC oyuncuları çoğu zaman oyun şirketlerinin ilk hedefi oluyor. Bu açıdan çok şanslı olan PC oyuncuları için piyasada çok sayıda harika oyun bulunuyor. Bunlardan son dönemde karşımıza çıkan ve oyun kütüphanenizde mutlaka bulunması gereken bazılarını inceledik.

1. WarHammer 40K: Rogue Trader

Dünya çapında on milyonlarca takipçisi olan etkileyici bir bilimkurgu evreni olan Warhammer 40K, 40.000 yılında yani 400.yüzyılı anlatan bir öykü. Bu evrene dair on yıllardır çok sayıda oyun yapılmışken, ilk defa bir CRPG hazırlandı ve tüm WH40K oyuncularının büyük beğenisini topladı.

Çok detaylı, derin ve onlarca saat süren oyun deneyimi vadeden Rogue Trader, WH40K evreninde bir uzay gemisinin ve onun mürettabatının yönetimine geçerek, devasa bir ticaret imparatorluğunu ve hükumdarlığınız altındaki gezegenleri yönetirken, insanlığa saldıran hem uzaylılarla hem de başka bir boyuttan gelen şeytani canlılarla savaşmak zorunda kalıyorsunuz.

WH40K, video oyun tarihinde görülmüş en etkileyici oyunlar arasında ilk ona rahatlıkla girebilecek bir oyun ve eğer RPG türüne henüz yabancıysanız, buradan başlamanızı tavsiye ederiz.

2. Baldur's Gate 3

Baldur's Gate serisinin video oyunları arasında yeri çok başkadır. Çok detaylı ve zengin öykülere sahip olan Baldur's Gate evreninin üçüncü oyunu o kadar beğenildi ki, 2023'ün en iyi oyunu seçilmesi sürpriz olmadı. Bir grup kahramanla beraber, sırlarla dolu bir yolculuğa çıktığınız bu CRPG oyununda o kadar zengin seçeneklere sahipsiniz ki, hiçbir görevin net bir çözümü yok. Her sorunu tamamen yaratıcılığınızı kullanarak farklı farklı şekillerde bitirebilirsiniz. Bu özgürlük hissi de oyuncuları çok memnun etti ki, pek çok oyuncu bir daha hiçbir oyundan eskisi gibi zevk alamayacağım yorumunu yaptı.

3. Marvel's Spider-Man 2

Marvel'in sevilen süper kahramanı Örümcek Adam'ın yeni macerası, çok sevilen bir oyuna dönüştü. Örümcek Adam bu oyunda sadece yüksek binalar arasında ağ atarak uçmakla kalmıyor, çok gelişmiş yetenekleriyle her çatışmayı da büyük bir keyife dönüştürüyor. Örümcek Adam'ın gücünü ve örümcek yeteneklerini çok yoğun şekilde hissebildiğiniz bu sistem sayesinde oyunu oynamaktan bıkmadan, şehrin her yerinde ortaya çıkabilen hırsızlara, haydutlara, saldırganlara müdahale edip süper kahramanlığın keyfini sonuna kadar sürebiliyorsunuz.

4. Avatar: Frontiers of Pandora

James Cameroon'un Avatar film serisini konu alan, Ubisoft yapımı açık dünya türü oyun, Cameroon'un filmlerinden tanıdığımız Pandora gezegenini özgürce gezip yeni maceralar aradığımız çok zengin bir oyun deneyimi sunuyor. James Cameroon, Avatar serisini Star Wars veya Star Trek gibi, "bitmeyecek" bir bilimkurgu evrenine çevirmek istediğinin altını defalarca çizdi ve şimdiden Avatar serisinin altıncı ve yedinci filmlerinin senaryolarının yazıldığını da açıkladı. Her filmin milyar dolarlara yaklaşan kazanç sağladığını da düşünecek olursak, Avatar evreni bilim kurgu dünyasının klasiklerinden biri olacak gibi görünüyor ve Frontiers of Pandora da bu evreni anlamaya destek olacak çok zengin bir öykü ve içerikle beraber geliyor. Ubisoft'un Assassin's Creed serisinin, bir bilim kurgu dünyasında geçtiğini düşünün...

5. Loop Hero

Eğer roguelike oyunlarını seviyorsanız, bu türün en iyi örneklerinden biri olan Loop Hero, mükemmel bir grafik kalitesi sunmuyor olabilir ancak roguelike türünün klasik yapısına uygun, tamamen random üretilmiş görevlerle, çok zengin ve sürprizlerle dolu bir oyun deneyimi vadediyor.

Biz yine de uyarmış olalım, Loop Hero'yu oynamaya başlayan, başından kolay kolay kalkamayabiliyor. Oyun boyunca, yolculuk yapan bir kahramanın karşısına çıkan canavarla, vahşi hayvanlarla savaşması ve bu sırada kendini geliştirip daha güçlü bir savaşçı haline dönüşmesi konu ediliyor. Basit gibi görünse de, oynarken anlayacaksınız ki, öyle basit değil...

6. Aliens: Dark Descent

Aliens film serisini baz alan bir oyun olan Dark Descent, bugüne kadar yapılmış en başarılı Aliens oyunu olabilir. Bir madem gezegeninde sıkışıp kalan askeri grubun, buradaki yaratıklarla mücadelesini anlatan strateji ve aksiyon temalı oyunda, birileri sizi kurtarmaya gelene kadar hem hayatta kalan ekibinizle sağlam bir üs kurmalısınız hem de askerlerinizi gezegende çeşitli görevlere göndererek Aliens tehdidi ile başa çıkmalısınız.

Basit başlayan ama hızla derinleşen oyunda RPG öğelerinin de yer alması, oyunu çok daha sürükleyici kılıyor. Bir komutan olarak, askerlerinizin yaratıklarla savaşını yukarıdan izlerken, heyecanı ilikilerinize kadar hissediyorsunuz, bazen kendinizi yeni bir Ailens filmi seyrediyormuş gibi de hissedebilirsiniz. 2023'ün sürpriz oyunlarından biri olan Aliens: Dark Descent adını en iyi oyunlar listesine çoktan yazdırdı.

7. Cepheus Protocol

Henüz erken erişimde olmasına rağmen şimdiden büyük bir kitleyi peşine takan oyun, bir zombi kıyameti sonrasında, bir şehirdeki sivilleri zombilerden kurtarıp güvenli bir uçak gemisine transfer etmeye çalıştığınız RTS oyunu olarak tanımlanabilir.

Oyun çok çeşitli ve farklı yeteneklere sahip birimler ve imkanlar sunarken, zombiler de boş durmuyor ve giderek tüm şehre yayılmaya başlıyorlar. Yapımcı oyunu aktif olarak güncelledikçe yeni özellikler ve yetenekler de açılıyor. Dolayısıyla, zombi oyunlarını seviyorsanız, bu oyunu kesinlikle takip listenize almalısınız.

8. Red Dead Redemption 2

Vahşi batının son günlerini konu alan Red Dead Redemption 2, Rockstar Games tarafından geliştirilen ve 2018 yılında piyasaya sürülen bir aksiyon-macera oyunu. Arthur Morgan adında bir kovboyun hikayesini anlatan oyun, çok geniş bir açık dünya ve sürükleyici bir senaryo sunarken, oyundaki ince detaycılık 6 yıl sonra bile oyuncuları etkilemeye devam ediyor. At binmek, silah kullanmak, avcılık yapmak ve soygunlar düzenlemek gibi birçok farklı aktiviteyi içeren Red Dead Redemption 2, etkileyici grafikleri ve sürükleyici hikayesi ile unutulmaz bir oyun deneyimi sunuyor.

Neredeyse her köşe başında NPC'lerin günlük yaşamlarını sürdürdüklerini ve bu sırada basit birer yapay zekalı NPC değil, gerçekten yaşayan insanlarmış gibi ince detaylara özen gösteren tavır ve rutinler sergilediklerini fark ediyorsunuz. Hala çok etkileyici bir oyun olan Red Dead Redemption 2 için, RockStar Games'in sosyal medya hesaplarından da, haklı olarak, "bizden daha iyi yapabilen varsa, buyursun gelsin yapsın" türü challenge paylaşımları da yapılıyor, oyunlarıyla gurur duyduklarını her fırsatta tekrarlıyorlar. Ne diyelim, uğraşıp yapmışlar, övünmeyi de hak ediyorlar. Helal olsun.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

En iyi hikayeli video oyunları (2024): Sıkı senaryoya sahip 8 oyun

En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

En iyi FPS oyunları 2024: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

En iyi multiplayer oyunları: Arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceğiniz en iyi multiplayer oyunları

En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

En iyi bedava oyunlar: Bedava oynayabileceğiniz mükemmel oyunlar

En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

2024'ün en iyi Roblox oyunları! Yaratıcı, eğlenceli, sürükleyici

2024'ün en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

2024'te oynayabileceğiniz en iyi Playstation 4 oyunları

İnternet olmadan oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunlar