En iyi FPS oyunları 2024: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

En iyi FPS oyunları 2024 listesi ile karşınızdayız. Apex Legends'tan Counter Strike 2'ye, Titanfall 2'den Tom Clancy's Rainbow Six Siege'e kadar stres atarak oynayabileceğiniz en iyi FPS oyunlarını sizin için derledik!

En iyi FPS oyunları: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

Hızlı tempolu bir hayatı olan herkesin kendine özel bir stres atma yöntemi vardır. Bazıları uzanıp keyifli bir şekilde dizi/film izlemeyi tercih ederken, bazıları kulaklığını takarak sessizce müzik dinlemeyi tercih edebilir. Ancak siz de bizim gibiyseniz, en iyi stres atma yönteminin bilgisayar oyunları oynamak olduğunu bilirsiniz; özellikle de hızlı aksiyona sahip FPS oyunlarını.

En iyi FPS oyunları 2024

İşte bu yazıda ister stresinizi atarken isterseniz de sadece eğlenmek için oynayabileceğiniz en iyi FPS oyunlarını listeledik.

1. Apex Legends

Geliştirici: Respawn Entertainment
Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

En hızlısıyla başlamak isteyenler için önerimiz elbette battle royale türünde bir FPS olacaktır. Apex Legends'ta hareket kabiliyetiniz nişan almanız kadar önemli: çatılarda parkur yapabilir, çıkıntılara tırmanabilir ve tepelerden aşağı kayarak pozisyon avantajı elde edebilirsiniz. Karakter sınıfları ve yetenekleri oyununu benzersiz kılan yanlarından. Yetenekler olarak, bir kahraman düşmanın ayak izlerini görebiliyor, portallar oluşturabiliyor veya rakipleri kandırmak için kendinzii klonlayabiliyorsunuz.

2. Titanfall 2

Geliştirici: Respawn Entertainment
Platform: PC, PS4, Xbox One

Sırada hak ettiği ilgiyi kesinlike göremeyen Titanfall 2 var. Duvardan koşarak kendinizi bir tür ölümcül bale yapıyormuş gibi hissetmenizi sağlayan bu oyun, düşmanlarınızın yanından imkansız hızlarda süzülmenize ve onları gafil avlamanıza izin veriyor. Titanfall 2, yeni Doom olmasaydı 2016'nın en iyi tek oyunculu FPS'i olabilirdi. Yine de, bolca aksiyon, muhteşem hareketler ve etkileyici derecede mekanik tabanlı boss dövüşleri istiyorsanız, stres atmanız için tam aradığınız oyun.

3. Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Geliştirici: Ubisoft
Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

Rainbow Six Siege, Counter-Strike'ın gerilimini ve tekrar oynanabilirliğini Overwatch'ın benzersiz yetenekleriyle birleştirerek sessizce en iyi çok oyunculu nişancı oyunlarından biri haline geldi. Siege'in asıl başarısı, çevrenin yıkılabilirliği: duvarlar, zeminler ve tavanların hepsi ateşle delinebiliyor ve yok edilebiliyor. Bu yüzden hangi kanatları koruyacağınızı ve hangi duvarları güçlendireceğinizi akıllıca seçmeniz gerekiyor, yoksa biri onları termitle her an patlatabilir.

4. Doom Eternal

Geliştirici: id Software
Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

Çıktığında tam olarak övgüler yağdırmamış olsak da, geriye dönüp baktığımızda Doom Eternal'ın gerçekten de FPS türünün zirvesinde olduğu bir gerçek. Oyunda her 17 saniyede bir iblis öldürmek gerçekten stres atmak için birebir. Mario 64 veya Mirror's Edge gibi, Eternal da neşeli ritmine girdiğinizde kusursuz hissettiriyor. Her silah mükemmel bir şekilde ayarlanmış, her seviye kusursuz bir şekilde ilerliyor ve cehennemin derinliklerinden çığlık atarak gelen her canavarı öldürmesi çok zevkli.

5. Call of Duty: Warzone

Geliştirici: Infinite Ward, Raven Software
Platform:
PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

Çoğu insan için tartışmasız, battle royale oyunlarının en iyisi: Call of Duty: Warzone. Bir yıl boyunca 3 oyun bu tür üzerinde oldukça baskın oldu: Fortnite, PUBG: Battlegrounds ve Apex Legends. Ancak Call of Duty: Warzone, battle royale'in her unsurunu yeni hissettiren bir şeye dönüştürerek onu çıtayı yükseltti. Türe yeni olarak kattıkları arasında; öldüğünüzde, 1'e 1 dövüşte başka bir ölü düşmanla karşılaşarak yeniden doğmak için şansınızın olduğu bir alan var. Ayrıca haritaya yayılmış görevleri tamamlayarak, düşmanları avlayarak, sandıkları arayarak veya bir bölgeyi savunarak nakit para kazanabiliyorsunuz. Daha sonra bu parayı, maçlar arasında oyun tarzınıza uyacak şekilde tasarladığınız ekipmanlara harcayabiliyorsunuz.

6. Destiny 2

Geliştirici: Bungie
Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X

Kimse Destiny 2'nin bu kadar iyi olmasını beklemiyordu. İlk oyunu bir prototip gibi gösteren Destiny 2, her alanda kendini geliştiriyor. İlk oyunun MMOFPS fikrinin tohumlarını alarak ve onun etrafında yepyeni, tamamen daha zengin, daha derin ve daha geniş bir deneyim yaratarak evriliyor. Artık insanlık, karakter, detay ve hikaye dolu, tamamen ete kemiğe bürünmüş bir dünyada var olan Destiny 2'nin senaryosu bile tek başına oyunu oynamak için yeterli bir sebep sunuyor.

7. Counter Strike 2

Geliştirici: Valve
Platform:
PC

Hakkında pek söz etmeye gerek yok; Counter-Strike: Global Offensive Steam'in en iyi oyunlarından biriydi. Ancak Valve için oyuncuları kaybetmemek adında yıllar sonra oyunu cilalayarak Counter-Strike 2 ile piyasaya tekrar başarılı bir giriş yaptı. Oyundaki çoğu şey eskisine nazaran aynı olsa da CS2, her koşulda en iyi rekabetçi FPS oyunlarından biri olmaya devam edecek.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

En iyi hikayeli video oyunları (2024): Sıkı senaryoya sahip 8 oyun

En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

En iyi multiplayer oyunları: Arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceğiniz en iyi multiplayer oyunları

En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

En iyi bedava oyunlar: Bedava oynayabileceğiniz mükemmel oyunlar

En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

2024'ün en iyi Roblox oyunları! Yaratıcı, eğlenceli, sürükleyici

2024'ün en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

2024'te oynayabileceğiniz en iyi Playstation 4 oyunları

İnternet olmadan oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunlar