En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

En iyi korku oyunlarını mı arıyorsunuz? Resident Evil'dan Silent Hill'e, sizi tir tir titretecek bazı korku oyunlarını sizin için seçtik. İşte 2024 yılında oynanabilecek en iyi korku oyunlarından bazıları...

En iyi korku oyunları 2024 - "Ben korkmam" diyenleri bile tir tir titretecek

Gecenin sessizliğinde, odanın sadece lambanın soluk ışığında aydınlandığı bir ortamda yapılabilecek en iyi aktivitelerden biri ekranının karşısına geçip kaliteli bir korku oyunu oynamaktır. Üstelik elinizde Resident Evil ve Silent Hill'ın yanı sıra Amnesia, Fatal Frame ve Dead Space gibi klasikleşmiş birçok alternatif var.

En iyi korku oyunları 2024

Aranızda "Ben korkmam" diyenleri duyar gibiyiz. Ancak sizin için hazırladığımız listedeki oyunları oynadıktan sonra adını duyduğunuzda bile içiniz ürperecek. İşte karşınızda 2024 yılında oynanabilecek en iyi ve en kaliteli korku oyunları:

1. Silent Hill 2

Geliştirici: Team Silent

Platform: PC, Xbox One, PS4

Silent Hill, bir seri olarak, oyun tarihinin en tüyler ürpertici düşmanlarına ve hikayelerine ev sahipliği yapıyor. Ancak serinin en kalıcı oyunu Silent Hill 2'dir. Bu PS2 klasiği, kendi hayal gücümüzden daha büyük bir kötülük olmadığını göstermek amacıyla en derin korkularımızı ete kemiğe büründürüyor. Spoiler vermemek için oyun hakkında çok fazla bilgi vermek istemiyoruz. Ancak oyunun sanatsal tarzı üzerindeki bazı etkileri arasında film yönetmenleri David Cronenberg, David Fincher, David Lynch ve Alfred Hitchcock'un çalışmalarının bulunduğunu belirtmek lazım. Oyunda tarihe, sinemaya ve edebiyata ait kültürel referanslar yer alırken, insansı yaratık tasarımları ve sembolik delikler gibi psikolojik unsurlar bulunuyor.

2. Fatal Frame 2: Crimson Butterfly

Geliştirici: Tecmo
Platform: PS4 ve Xbox One

The Ring ve Ju-on'da meşhur olan Japon korku ve halk mecazlarını barındıran Fatal Frame serisi, korku oyunları arasında her zaman en kaliteli yapımların başında gelmiştir. Oyundaki karakterlerin ruh çalan hayaletlere karşı tek silahları eski bir kameradan oluşuyor. Bu da düşmanlarınızla savaşmanın tek yolunun onlarla kafa kafaya çarpışmak olduğu anlamına geliyor ki bu da oyun ilerledikçe giderek daha korkutucu bir hal alıyor. Serinin birkaç harika oyunu var, ancak bizim tercihimiz ikinci oyundan yana oldu. Zira bu oyun en iyi hikayeye sahip; oyunda iki kız kardeşin suçluluk duygusuyla başa çıkmaya çalıştıkları kişisel bir yolculuğu sürdürüyoruz. Dolayısıyla hayatta kalma deneyiminin derin bir olay örgüsüyle desteklenmesi oyunu bir başyapıt haline getiriyor.

3. Resident Evil 7

Geliştirici: Capcom
Platform: PS4, PS5, Xbox Series X, Xbox One, Nintendo Switch ve PC

Açıkçası bu oyun bir hayal kırıklığı olabilirdi; hatta hayranlar Resident Evil 6'nın saçmalıklarını arar hale bile getirebilirdi. Ancak Resident Evil 7, son 20 yılın en iyi korku filmlerinden akıllıca yararlanarak, seriyi modern bir şekilde yeniden yarattı. Oyun, harap bir Louisiana malikanesinde geçen korkutucu bir hikayeyi konu alıyor. Oyundaki tüm mekanlar insanın gerçekten içini ürpertiyor ve tedirgin bir şekilde ilerlemenize neden oluyor: Ayrıca cephanenin de sınırlı olması durumu daha zorlu bir hale getiriyor.

4. Amnesia: Rebirth

Geliştirici: Frictional Games
Platform: PS4, PC, Xbox One, Xbox Series X

Köklü bir seri olan Amnesia'nın yeni oyunu Rebirth, serinin önceki oyunlarını temel alarak gerilim dolu, oynanabilir bir korku kurgusu sunuyor. Çölde kaybolmuş bir Fransız kaşif olan Tasi olarak karanlığı keşfederken oyunda adeta edebi bir his var. Akıl sağlığının bozulması, karanlık tarafından etkilenme veya canavarlara bakmak gibi tanıdık mekanikler bu oyun ile geri dönüyor, ancak bu sefer çok daha tutarlı ve cazip bir hikaye içinde yer alıyor. Bazı harika bulmacalar ve korkunç canavarlar olsa da hepsini birbirine bağlayan şey en önemli şey yunun anlatısı.

5. Dead Space (2023)

Geliştirici: Motive Studio
Platform: Xbox Series X, PS5, PC

Uzun zamandır beklenen 2008 yapımı orijinal Dead Space'in yeniden yapımında, Isaac Clarke ve ekibi terk edilmiş bir uzay gemisinde yaşanan garip olayları araştırırken ürpertici bir yolculuğa adım atıyorsunuz.
Nekromorflar olarak bilinen korkunç canavarlar tarafından sürekli takip edilen bu kan dolu hayatta kalma korku oyunu, mükemmel görselleri, ses tasarımı ve permadeath Impossible Modu ile oldukça fazla övgü topladı. Orijinalini oynamamış olsanız bile, Dead Space son yılların en iyi korku oyunlarından biri olmaya aday.

6. Outlast

Geliştirici: Red Barrels
Platform: PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Outlast, gerçek hayatta kimsenin isteyerek ziyaret etmeyeceği bir ortamda, terk edilmiş gibi görünen ama aslında çok hareketli olan eski bir akıl hastanesinde bir yolculuk sunuyor. Oyunun kurgusu tek başına bile mükemmel bir korku filmi. Oyun, The Game gibi karanlıkta görmek için bir video kameranın gece görüş modunun akıllıca kullanılmasıyla oynanıyor. Yarattığı grenli, parlayan yeşil görüntü de gerçek hayata yakın bir deneyim sunuyor.

7. SOMA

Geliştirici: Frictional Games
Platform: PS4, Xbox One, PC

SOMA'nınbu listedeki en rahatsız edici hikayelerden birine sahip. Nedenini açıklamak oyunun tadını kaçırır ancak bu oyun, sizi 'siz' yapan şeylerle korkunç bir şekilde oynuyor. Oyunda PATHOS II'nin paslanmış, eskimiş denizaltı üssünü keşfederken, size kabuslar gördürmeye yetecek kadar oldukça ağır metafizik kavramlar bulunuyor. Oyunun dünya, gerçekten keşfetmeye devam ettikçe genişleyen ve korkunç bir şeye dönüşen bir dünya. Denizaltı ve biyoteknoloji unsurları Bioshock ile benzerlikler taşısa da bu oyun çok daha rahatsız edici.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

2024'te Oynanabilecek En İyi Futbol Oyunları - Futbol Tutkunları Buraya!

En iyi hikayeli video oyunları (2024): Sıkı senaryoya sahip 8 oyun

En iyi FPS oyunları 2024: Tüm stresinizi atacağınız en iyi FPS oyunlarını listeledik

En iyi multiplayer oyunları: Arkadaşlarınızla doyasıya eğleneceğiniz en iyi multiplayer oyunları

En iyi açık dünya oyunları 2024! Birbirinden keyifli popüler açık dünya oyunlar

En iyi bedava oyunlar: Bedava oynayabileceğiniz mükemmel oyunlar

En iyi 10 savaş oyunu (2024 güncel liste)

2024'ün en iyi Roblox oyunları! Yaratıcı, eğlenceli, sürükleyici

2024'ün en iyi strateji oyunları! Birbirinden iyi 8 oyunu listeledik

En iyi PC oyunları (2024 güncel liste)

2024 Yılında Oynayabileceğiniz En İyi Mobil Oyunlar

2024'te oynayabileceğiniz en iyi Playstation 4 oyunları

İnternet olmadan oynayabileceğiniz en iyi mobil oyunlar