GTA 4'ün PC sürümü kötü bir sürprizle geliyor

Rockstar Games'in beklenenen GTA 4 PC sürümü, daha çıkmadan kopya koruma sistemiyle gündemde...

GTA 4 fanları çok kızacak!

2 Aralıkta PC sürümünün çıkacağını duyurduğumuz popüler aksiyon oyunu Grand Theft Auto'nun dördüncü bölümü yüksek bir ihtimalle modaya uyup internet üzerinden aktivasyon talep edecek.

gtagaming.com web sitesindeki bir habere göre İngiliz perakendeci Tesco, GTA 4'ün kapağını gösteren bir resim yayımladı. Kapağın arka yüzünde oyunun ilk başlangıçtan önce bir kereye mahsus internet üzerinden etkinleştirilmesi gerektiğine dair bir ibare mevcut. Fakat oyunun buna rağmen birden çok bilgisayara kurulabileceği iddia ediliyor.

Rockstar Games bu haber hakkında bir yorum yapmak istemedi. Resmi bir doğrulamanın yayımlanması bekleniyor. Geçtiğimiz haftalar içinde ürünlerini korsan kopyalara karşı korumak için internet üzerinden aktivasyon talep eden firma sayısı artış gösterdi. Fakat popüler paylaşım ağlarına göz atıldığında bütün çabaların yine boşa gittiği ortaya çıktı.

Birkaç hafta önce evrim simülasyonu "Spore", SecuROM kopya korumasının yanında ekstra olarak bir de internet aktivasyonu istemesi yüzünden büyük tepki almıştı. Koruma sistemi yüzünden oyun sadece üç farklı sisteme kurulabiliyordu. Bir donanım değişikliği yapıldığında firma destek hattına başvurulması gerekiyordu.

Okuyucu Yorumları