Parmak izi tanıyan cep telefonu!

Bilgisayar devi Lenovo cep pazarında: P960, sahibini parmak izinden tanıyacak.

Sahibini tanıyan cep

Laptop'larıyla bilgisayar pazarında adını hemen herkese duyurmayı başaran Lenovo, parmak izi tanıma fonksiyonu bulunan laptoplardan sonra şimdi de yine aynı fonksiyona sahip cep telefonlarını pazara sunmaya hazırlanıyor.

Lenovo'nun ilk ticari cep telefonu olacak olan P960, laptop'larda bulunan Atrua parmak izi tanıma fonksiyonuna sahip olacak. Şirket, bu sayede güçlü rakipleri karşısında fark yaratmak niyetinde. Ancak parmak izi tanıma teknolojisinin daha önce de Toshiba gibi bazı markalar tarafından kullanıldığını hatırlatmakta yarar var.

Lenovo Mobile'ın Genel Müdürü Paul Wu, Lenovo'nun cep telefonu pazarına gireceği P960 model cep telefonuyla ilgili şu sözleri dile getirdi: "Atrua sayesinde daha fazla donanımlı olan P960 model cep telefonlarımız, parmak izi tanıma fonksiyonuyla cep telefonlarında performans ve kaliteyi üst sıralara taşıyabilecek bir ürün."

2.8 inç LCD ekrana sahip olan P960'ta 1.3 megapiksel kamera, microSD kart slotu ve entegre müzik oynatıcı da bulunuyor. Yenilikçi VIP kayıt özelliğini de P960 ile tüketicilerine ulaştırmayı hedefleyen Lenovo, parmak izi tanıma fonksiyonu sayesinde metin dosyaları, VIP kayıtları, adres defteri ve arama geçmişi gibi hassas verileri de koruma altına almayı planlıyor.

Telefonun ne zaman hazır olacağı ya da fiyatı hakkında henüz bir açıklama yapılmış değil.

Okuyucu Yorumları