Facebook mu MySpace mi? Yarış kızışıyor!

ComScore'un yaptığı araştırmaya göre Facebook ve MySpace başa baş bir mücadele veriyor.

Yarış kızışıyor!

Sosyal ağlar arasındaki rekabet gün geçtikçe kızışıyor. Sosyal ağların iki büyük ismi Facebook ve MySpace, yarışta diğer sosyal ağları geride bırakarak aralarında kıran kırana bir mücadele veriyor.

ComScore, Nisan ayında açıkladığı raporda Facebook'un MySpace'i geçerek alanında birinci olduğunu açıklamıştı. Mayıs ayında da durum farklı değil, ancak rakamlara baktığımızda sanılanın aksine MySpace'in Facebook'un ensesinde olduğunu kolayca görebiliyoruz.

Facebook'un şu an için 123.9 milyon kayıtlı üyesi bulunurken, söz konusu MySpace olduğunda rakam 114.6 milyonda kalıyor. Ancak Facebook, kayıtlı üyeden ziyade sayfa gösterimlerinde üstünlüğünü açık ara sürdürüyor. Facebook, 50.6 milyar sayfa görüntüleme oranına sahipken, MySpace'de bu oran 45.6 milyarda kalıyor.

Ancak ComScore'un açıkladığı raporda dikkati çeken bir nokta daha var: Facebook, büyüme hızını korumayı başarırken, MySpace'de büyüme oranı son zamanlarda yerinde sayıyor. Bu da yarışın şimdilik Facebook lehine ilerlediği anlamına geliyor.

CHIP Online'ın Yorumu: MySpace'in Facebook karşısında henüz ne adım atacağı bilinmiyor ancak MySpace ne yaparsa yapsın, en azından kısa zaman içinde Facebook'u egale etmesi oldukça güç görünüyor.

Okuyucu Yorumları