Çinliler'in gözü şimdi de oyun sitelerinde...

Ünlü devasa oyun sitelerinde 10 binden fazla web sayfası Çinli hackerların saldırıylarıyla boğuşuyor

Çin'den Saldırılar

Özellike popüler olan devasa online oyun sitelerinin web sayfaları geçtiğimiz günlerde Çin'den gelen saldırılara maruz kalıyor. 10,000'dan fazla web sayfasının bundan etkilendiği belirtiliyor.

McAfee'nin bildirdiğine göre bir kaç saat içinde kaynağı Çin olan 10,000'den fazla koordineli saldırı düzenlendi. Sayfaların için bir javascript yerleştirerek, sayfaların ziyaretçilerinden oyunlarda kullandıkları kullanıcı adı ve şifrelerini elde etmeyi planladıkları tahmin ediliyor.

Bu javascriptin bulaştığı siteler orjinalleriyle aynı gibi görünse de, merkezi Çin'de bulunan bir sunucudan dosyayı almaya zorluyor. Eğer dosya açılırsa, kurbanın bilgisayarına şifrelerini arayıcı bir program yerleştiriyor.

McAfee Avert Labs'den Craig Schmugar'a göre bu milyonlarca spam emailden çok daha etkili bir yöntem, keza kullanıcıların zaten her zaman girdikleri sitelere güvenerek, daha az farkedilen fakat yüksek tehlikeli yöntemi farketmelerinin çok zor olacağı belirtiliyor.

CHIP Online Yorumu:
Özellikle Çin'de online oyunlarda gerçek parayla, oyun-içi kullanılan paranın satışını yapan ve gece gündüz ucuz çocuk işçilere oyun içi para kazanıp bunları Amerika gibi ülkelerdeki oyunculara satan bir çok firma bulunuyor. Aslında "şu kadar saat oyun oynadı, öldü" başlıklı haberlerin asıl kaynağı yine bu firmalarda çalışan çocuk işçiler. Neredeyse tüm oyunlarda yasak olan bu tür alışverişler yüzünden, hesapları iptal edilen Çinli firmalar, çareyi çalıntı hesaplarda ve kredi kartlarında buluyor. Böylelikle oyun için tekrar bir hesap açmak yerine, başkalarının hesaplarıyla işlerini sürdürüyorlar.

Okuyucu Yorumları