Morbius filminin konusu ne? Morbius hakkında bilinenler

Bu hafta vizyona giren filmler arasında Sony ve Marvel işbirliğiyle ortaya çıkan; başrolünde Jared Leto'nun oynadığı Morbius da var. Peki, Morbius filminin konusu ne? Oyuncuları kimler? Filme yakından bakalım...

Morbius filminin konusu ne? Morbius hakkında bilinenler

MORBIS FİLMİ KÜNYESİ

Film: Morbius
Süre: 1 saat 46 dakika
Tür: Fantastik, Macera, Dram, Aksiyon
Vizyon Tarihi: 1 Nisan 2022
Başroller: Jared Leto, Jared Harris, Matt Smith, Adria Arjona, Michael Keaton
Filmin özeti: Biyokimyacı Michael Morbius, kendisini nadir görülen bir kan hastalığından iyileştirmeye çalışır, ancak istemeden kendisine bir tür vampirizm bulaştırır. Morbius, çizgi romanlarda Spider-Man evrenin karakterlerinden biri olan Dr. Michael Morbius'un hikâyesini anlatır.

MORBIUS FİLMİNİN KONUSU NE?

Aksiyon filmi "Morbius"un başrollerinde Oscar ve Altın Küre ödüllü Jared Leto'nun ile Jared Harris, Matt Smith, Adria Arjona ve Michael Keaton yer alıyor.

Daniel Espinosa'nın yönettiği film, bilim insanı Dr. Michael Morbius'un, sahip olduğu kan hastalığına deva bulmaya çalışırken, insanüstü-yarı vampir bir varlığa dönüşmesini işliyor. Filmin iMDB puanı 4.8.

Filmin konusu özetle şöyle:

Dr. Michael Morbius (Jared Leto) önde gelen bir kan uzmanıdır. Yapay kanı mükemmelleştirmiş ve sayısız hayat kurtarmıştır. Michael, yarasaların güçlü bağışıklık sistemlerine takıntılı hale gelir. DNA'larını insanlarla birleştirebileceğine inanır. Böylece kendini ve en iyi arkadaşını iyileştirmeyi hedefler. Michael'ın meslektaşı Dr. Martine Bancroft (Adria Arjona), bunun korkunç bir fikir olduğunu düşünür. Yine de ona yardım etmeye karar verir. Çabaları korkunç sonuçlarla başarılı olur. Michael inanılmaz yetenekler geliştirir. Ve artık onu bir canavara dönüştüren kana susamışlığa sahiptir.

MORBIUS HAKKINDA NELER BİLİNİYOR?

Michael Morbius, Ekim 1971'de The Amazing Spider-Man #101'de çıkış yaptı. Yazar Roy Thomas ve sanatçı Gil Kane, Yaşayan Vampir Morbius'a imza atan isimler.
Roy Thomas, kendisinin ve Kane'in Morbius'u birlikte yarattığını, bu yüzden kimin hangi parçaları eklediğini bile hatırlamadıklarını söylüyor:“Gil, benimle otururken karakterin taslağını çizdi ve genel görünüşü tartıştık… Bu yüzden tam olarak kimin ne bulduğunu söylemek biraz zor"

Roy Thomas ve Gil Kane, onu ​​diğer vampirlerden ayırmak için aslında ölümsüz olmayan yeni bir vampir kahraman türü yaratmıştı.

Morbius filminin konusu ne

Morbius'un başlangıç ​​hikayesi (filmdeki gibi), onu nadir görülen, ölümcül bir kan hastalığından muzdarip parlak bir biyokimyacı olarak tasvir ediyor. Bu rahatsızlık, Dr. Michael Morbius'a vampir benzeri bir görünüm kazandırdı. Ancak Morbius, vampir yarasa DNA'sını ve elektroşok tedavisini birleştirerek bir tedavi yaratmaya çalıştığında gerçek dönüşümü gerçekleşir. Bu bir Örümcek Adam çizgi romanı olduğundan, bu deney Morbius'un ölümüyle değil pek çok güç ve beceriye sahip yaşayan bir vampir olmasıyla sona erdi.

Morbius pek çok özel güce sahiptir çoğu geleneksel vampirlerin haç, sarımsak gibi zayıflıklarından yoksundur. Ama yine de düzenli olarak kanla beslenmesi gerekir. Normal vampirlerin aksine, Morbius kurbanlarını ısırdığında nadiren sahte vampirlere dönüştürür. Blade o kurbanlardan biriydi.

Son olarak, Morbius, normal vampirler kadar güneş ışığına karşı savunmasız değil, ancak güneşte olmak onu yine de önemli ölçüde zayıflatır.