100 Telefon Çaldı, O Telefonların Kurbanı Oldu!

Sadece tek bir hafta sonunda 100'den fazla telefonu çalan hırsızı, yine çaldığı telefonlar ele verdi!

Çaldığı telefonların kurbanı oldu!

Cüzdan veya çanta gibi bir eşyanızı kaybettiğinizde, çoğu zaman onu bulma şansınız olmaz ve her şeye sıfırdan başlamanız gerekebilir. Ancak bir akıllı telefonu kaybederseniz ve eğer telefonda bir takip hizmeti açık ise bu telefonu bulma şansınız oldukça yüksek.

Hafta sonu boyunca Indio, Kaliforniya'da Coachella yıllık müzik festivali düzenlendi. Bu festival içerisinde müzik, sanat, yemek ve kamplar bulunmaktaydı ve her gün yaklaşık 100.000 katılımcı söz konusuydu. Tahmin edebileceğiniz gibi bu katılımcıların tamamı oraya festival için gitmiyordu.

KMIR tarafından sunulan bir habere göre festivale katılan bir kişi, üzerinde 100'den fazla cep telefonu ile yakalandı. Bu kişi polis tarafından tutuklanarak hırsızlık şüphesi ve çalıntı cihaz bulundurmak suçlarıyla mahkemeye sevk edildi.

Neyse ki cep telefonları, "Find My iPhone" (iPhone'umu Bul) gibi hizmetler sayesinde sahiplerine iletildi. Daha da iyisi, suçluyu ihbar edenler de, bu kullanıcılardan başkası değildi. Telefonlarının kaybolduğunu fark edenler hızlı bir şekilde hizmete ulaşarak suçluyu takip ettiler ve yerel güvenliğe olayı bildirdiler.Sonrasında da polisin işi pek güç olmadı...

Okuyucu Yorumları