12 efsane ismin büyük planı!

12 efsane adam bir araya geldi; önce iPhone sonra tüm cepler için patlatacakları bombaya hazırlar!

12 efsane ismin büyük planı!

Hüseyin Cem Köylü

Henüz yayınlanmamış bir mobil oyun normalde sayfalarımıza konuk olmaz. Fakat konu Innovative Leisure olduğu zaman işler değişiyor. Şirketin başındaki adam, Seamus Blackley, Xbox'un mimarlarından biri. Ve işte bu adam, endüstrinin önde gelenlerinden oluşturduğu 11 kişilik "Atari'nin rüya ekibi" ile mobil oyunculuğu yeniden yapılandırmaya geliyor.

Ekipte Van Burnham, Ed Logg, Rich Adam, Tim Skelly, Owen Rubin ve Ed Rotberg gibi efsane isimler var. Belki bu isimler size yabancı gelebilir fakat, onların elinden çıkan Asteroids, Centipede, Gauntlet, Missle Command, Battlezone, S.T.U.N. Runner, Major Havoc ve Space Duel gibi oyunları çok iyi tanıyorsunuz.

VentureBeat'e konuşan Blackley, mobil cihazları "yeni arcade" ve 99 sentlik oyunları "yeni jeton" olarak tanımlıyor ve hedeflerinin, Atari'nin "oyunlarda yeniliğe odaklanmak" bayrağını devralmak olduğunu söylüyor. Firma iddialarını güçlendirmek için THQ ile anlaşmalarını tamamladı. Başlangıçta 10 adet oyun yapılacağını ve bunların yedisinin geliştirilme aşamasında olduğunu (henüz sadece iPhone ve iPad uyumlu) belirtti Blackley...

Ne yazık ki elimizdeki tüm bilgiler şimdilik bunlardan ibaret. Blackley, ilk oyunların yaz sonu gibi yayınlayacağını söyledi.

Okuyucu Yorumları