136 kişi nasıl 7 milyon oldu?

Dosya paylaşanların sayısı hükümetler bazında açıklanıyor açıklanmasına ama bu işte bir gariplik var

136 kişi nasıl 7 milyon oldu

Dosya paylaşımına karşı devletler seviyesinde açılmış olan savaşta, ellerinde tüm kaynakları bulunduran hükümetler oldukça avantajlı gibi görünüyorlar. Ama buna rağmen ellerindeki silahları olduğundan birazcık daha farklı göstermekten de çekinmiyorlar.

Bunun örneği ise geçtiğimiz günlerde İngiltere hükümetinin, ülke çapında yaklaşık 7 milyon kişinin internet üzerinden dosya paylaşımı yaptığını, yani bir anlamda korsan olduğunu açıklamasının ardından ortaya çıktı. Devlet kanalı olmasına rağmen rakamı inandırıcı bulmayan BBC'nin "More 4 Less" adlı radyo programının yapımcıları bu konuyu araştırmaya karar verdiler ve ortaya çok ilginç bir sonuç çıktı.

İngiltere hükümetinin yayınladığı rakamlar, 2008 yılında yapılan bir araştırmaya dayanıyor. Araştırmaya katılan 1176 internet kullanıcısına dosya paylaşımında bulunup bulunmadıkları sorulmuş. Bu kullanıcılardan 136'sı soruya evet yanıtı vermiş. 136 kişi, toplam 1176 kişinin %11,6'sını oluşturuyor. Bundan sonra ise iş bu durumu yorumlamaya geliyor. İngiliz hükümeti öncelikle herkesin dürüst davranmadığını ve yalan söyleyenler de bulunduğunu düşünerek bu oranı %16,3'e yükseltmiş. Ardından da İngiltere'de 40 milyon internet kullanıcısı olduğuna göre bunların %16,3'ünün dosya paylaşımı yaptığını, yani ülkedeki korsanların sayısının yaklaşık 7 milyon olduğuna karar vermiş ve açıklamış. Ufak bir not daha İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu'nun rakamlarına göre ülkedeki internet kullanıcı sayısı 33,9 milyon kişi.

İşte size 7 milyon korsanın hikayesi...

Okuyucu Yorumları