2.8 milyon Minecraft oyuncusu kandırıldı!

Android'li cihaz kullanan bir Minecraft hayranıysanız, tuzağa düşmeden önce bu habere kulak verin!

Minecraft'ta büyük vurgun!

Antivirüs devi ESET'in araştırma ekibinden Lukas Stefanko, 3 milyona yakın Minecraft oyuncusunun, resmi Android mağazası olan Google Play üzerinden tamamen kötü niyetli yaklaşık 30 adet uygulamayı indirdiğini bildirdi. Senaryo yine tahmin ettiğimiz gibi. Tamamen çöp olarak nitelendirilebilecek bu uygulamalar, Minecraft kullanıcılarına çeşitli ipuçları verip hile yapabilmeyi sağlayacaklarını vaat ediyorlar.

Uygulamaları cihazlarına kuran Android kullanıcıları sürekli olarak sistemlerine virüs bulaştığına dair ekran görüntüleri ile karşılaşıyor ve virüsleri temizlemek için haftalık olarak yaklaşık 4.80 euro ücret talep eden bir SMS aboneliğine yönlendiriyorlar. Tuzağa düşen kullanıcılar bu SMS aboneliğini kabul ederek kötü niyetli uygulamaları hazırlayanların maddi kazanç sağlamalarına olanak veriyor.

Stefanko'ya göre Google Play'de yer alan 33 adet Scareware uygulamasını yaklaşık olarak 2.8 milyonun üzerinde kullanıcı cihazına indirdi ve birçoğu da mağduriyet yaşadı. Google Play uzun bir süredir kendi kontrol mekanizmasını geliştirerek bu tip zararlı uygulamaları market içeriğinden ayıklamaya çalışsa da 2011 yılından bu yana sadece yüzde 40 oranında bir başarı sağlayabilmiş durumda...

Okuyucu Yorumları