20 bin site birden yasaklandı

İnternette site yasaklanmasını çok sık görüyoruz ama 20 bin sitenin aynı anda yasaklanması bir ilk!

20 bin site birden yasaklandı

Geçtiğimiz gün, Pakistan hükümeti tarafından "Kabul edilemez" kategorisi altında 20 binden fazla siteye erişim engellendi. Pek çok müslüman ülkede olduğu gibi, Pakistan'da bu yasakların altında "Innocence of Muslims" isimli filmin yayınlanması yatıyor. Bahsi geçen film ve benzeri şekilde içeriğe sahip olan tüm sitelere girişler engellenmiş durumda.

Başlangıçta video konusunda bir şey yapmamayı seçen Google, Suudi Arabistan, Libya ve Mısır gibi ülkelerden gelen baskıya dayanamayıp, videoyu "restricted" yani özel koşullar halinde izlenebilme, kategorisine sokmuştu. Ancak geç kalmış gibi görünen bu engelleme, ne yazık ki amacına ulaşamadı ve video, binlerce sitede boy göstermeye başladı. Bu yüzden pek çok ülke, binlerce siteye engelleme getirdi. Tabi engellenen sitelerin başında YouTube geliyor.

Google'ın işi şimdilik bir hayli zor gözüküyor zira Pakistan hükümeti, dini olumsuz şekilde gösteren ve niteleyen filmlerin YouTube üzerinde özgürce dolaşabildikleri sürece koydukları engellemeyi kaldırmayacaklarına değindi.

Okuyucu Yorumları