3 büyük PC devi birleşiyor!

3 büyük PC devinin birleşeceği haberleri, PC pazarında büyük bir deprem yaratmaya aday!

3 büyük PC devi birleşiyor!

Japonya'nın en büyük üç PC üreticisinin güçlerini ve faaliyetlerini birleştirme arayışında olabileceği bildiriliyor. Japonya kaynaklı Nikkei tarafından servis edilen habere göre Toshiba, Vaio ve Fujitsu, Japonya'nın yerel PC pazarının yüzde 30'unu kontrol edebilecek tek bir üretici yaratmak için faaliyetlerini birleştirebilir.

Rapora göre, üç yerli elektronik üreticisi yıl sonuna kadar anlaşmaya varması durumunda yeni şirket Japonya'nın yeni mali yılı ile birlikte Nisan ayında faaliyetlerine başlayacak. Toshiba, Vaio ve Fujitsu, PC işlerini birleştirerek yüzde 26.3 oranla şu anda Japon pazarına hükmeden NEC Lenovo grubunu alt etmek istiyor.

ABD araştırma şirketi IDC, 2014 yılında dünya genelinde 308 milyon PC sevkiyatı gerçekleştirildiğini söylüyor. Çin'li Lenovo ve ABD'li üreticiler HP ve Dell bu rakamın kabaca yarısını oluşturuyor. Toshiba, Vaio ve Fujitsu ise toplamda yüzde 6 civarında bir orana ulaşmış durumda.

Haber doğruysa bu kişisel bilgisayar sektörünü sarsacak en son gelişme olacak. Bunun öncesinde Japonya'nın önde gelen PC üreticisi NEC, Lenovo ile faaliyete birleştirmişti. Benzer ortaklıklar ABD merkezli bazı teknoloji devleri tarafından da gerçekleştiriliyor.

Okuyucu Yorumları