3 yıl sonra Vista: Çok seveni de var...

Vista her ne kadar beklenen ilgiyi göremese de, etkilemeyi başardığı kullanıcılar da yok değil...

Vista'nın seveni de var!

Microsoft'un yayınladığı işletim sistemleri arasında en çok tartışılanı olan Vista, aradan ancak 3 yıl geçtikten sonra kullanıcılar ile arasındaki buzları ufak ufak çözmeye başladı. Bir yandan Microsoft'un Vista ile ilgili yaptığı hatalar tartışılmaya devam ederken, diğer yandan da işletim sisteminin Microsoft'a ve donanım üreticilerine verdiği zararlar konuşuluyor. Microsoft ise Vista ısrarından vazgeçmiyor ve bunun için XP'yi feda etmeyi bile göze alabiliyor. İşte tüm bu gelişmeler yaşanmaya devam ederken, yapılan bir araştırma Vista'nın yıllar sonra da olsa kullanıcılar tarafından keşfedilmeye başladığını ortaya koydu.

Yapılan ilk aştırma online oyuncular ile ilgili. Şu anda düzenli olarak internet üzerinde oyun oynama alışkanlığına sahip oyuncu sayısı 2 milyon olarak tahmin ediliyor. Araştırmalar bu kullanıcıların yaklaşık %65'inin halen Windows XP kullandığını gösterse de, Vista kullanan oyuncu sayısı kısa zamanda neredeyse 2 katına çıkarak %34 seviyesine yükseldi.

Diğer yandan bilgi sitemleri yöneticileri, firma çalışanlarından gelen taleplerle yeni bilgisayarlara XP yerine Vista kurmaya başladılar. Anketler bilgi sistemleri yöneticilerinin %30'unun bir sonra tercih edeceği sistemin Vista olduğunu ortaya koydu. Diğer bir %27'lik kesim ise Vista konusunda karar vermemiş olsa da, Vista kurmaya sıcak bakıyor.

Windows 7'nin eli kulağındayken Vista'nın popülerliğinin artması, işletim sistemine baharın biraz geç geldiğinin göstergesi.

Okuyucu Yorumları