3D uzmanlarından üstün nitelikli oyunlar

Oyuncuların vazgeçilmez benchmarkını geliştiren Futuremark, artık kendi oyunlarını geliştirecek...

Futuremark oyunları!

Grafik benchmark programı 3DMark ile tanınmış olan Fin asıllı yazılım firması Futuremark, gelecekte kendisi de oyun geliştirmeyi planlıyor. Bir basın toplantısında Finliler oyunculara "üstün nitelikli oyunlar" sağlamak için kurulmuş olan Futuremark Games Studio'yu duyurdular. Bildirime göre ilk oyun geliştirme aşamasına geçilmiş bile.

Futuremark senelerden beri grafik demoları ve oyuncular tarafından vazgeçilmez sayılan benchmark yazılımı 3DMark ile bilgisayar grafikleri için ölçütleri belirliyor. Daha 90'lı yıllarda bu firmayla ünlü olan Unreal ve Second Reality demoları ile o zamanın bilgisayar teknolojisinin neler yapabileceğini göstermişlerdi.

Oyun geliştirmek için atılan ilk adımı yine Future takımı tarafından oluşturulmuş olan Remedy Entertainment stüdyosu atmıştı. Popüler Max Payne serisini geliştirdiler ve şu an çok konuşulan Alan Wake projesinde çalışıyorlar.

Grafik tutkunları Futuremark'ın şu an hangi oyun üzerinden çalıştığını öğrenmek için can atıyordur. Geliştiriciler detaylar hakkında bir şey söylemek istemiyor. Bunun yerine amaçlarını açıklıyorlar: Üst seviye bilgisayarlarda olduğu gibi orta seviye bilgisayarlarda da rahatlıkla çalışabilecek, çığır açan oyunlar ve motorlar geliştirmek.

Okuyucu Yorumları