600 milyon PC'yi yükseltmeye zorlayabilir!

Windows 8'in yapamadığı bu işi Windows 10'un yapabileceğine dair beklentiler, oldukça yüksek!

Windows 10 bunu başarabilir!

Bilgisayar üreticileri, tartışmalı işletim sistemi Windows 8'in yerini Windows 10'un almasını sabırsızlıkla bekliyorlar.

Intel başkanı Renee James, Salı günü Credit Suisse Technology Conference'ta yaptığı bir açıklamada kullanımdaki 600 milyon PC'nin 4 yaşında veya daha eski olduğunu, bu sistemlerin yükseltilmeye ihtiyaç duyduğunu söyledi. James, Windows 10 hakkında ise oldukça olumlu düşüncelere sahip olduğunu, Microsoft'un müşterileriyle olan iletişiminden memnun olduğunu söylüyor.

Windows 10 önümüzdeki senenin başlarında piyasaya sürüldüğünde önde gelen tüm PC üreticilerinin onu desteklemesi bekleniyor. Donanım üreticileri, sürücülerini ve ürünlerini Windows 10 için hazırlamaya başladılar bile. Örneğin AMD'nin Carrizo kod adlı yeni PC yongası, Windows 10'un yeni işlevlerinden faydalanıyor. Dell tablet bölümü başkan yardımcısı Neil Hand, Windows 8 kullanıcılarının canını sıkan kullanıcı deneyimi sorunlarının Windows 10'un tutarlı deneyimi sayesinde çözüldüğünü söylüyor. Bir başka üretici Hewlett-Packard da Windows 10'un kurumsal alanda PC sevkiyatını önemli derecede artıracağına inanıyor.

Windows 10'un PC sevkiyatına olan etkilerini tahmin etmek için henüz erken olsa da IDC'den kıdemli araştırma analisti Jay Chou, artışların Windows 7'nin 2009'da sağladığı seviyede olmayacağını söylüyor.

Okuyucu Yorumları