7 milyon patent almış proje artık emrinizde!

Google yeni hizmeti patent araştırma sitesi ile 7 milyon patent almış projeyi bizlere sunuyor.

7 milyon patent!

Google durduğu yerde durmuyor. Yakın zaman önce kitap araştırma sitesini duyuran Google şimdi de Google patent araştırma sitesi ile karşımızda.

Bilimsel araştırma yapan, proje gelişterecek olanlara devasa bir kaynak sunan Google patent araştırma sitesi şimdilik bünyesinde 7 milyon patent projesini bulunduruyor. Sitenin patent veritabanı ise 1790'lardan 2006 ortalarına kadar A.B.D. Patent ve Markalandırma Ofisi'nin onaylamış olduğu projelerden oluşuyor.

Google kitap araştırma motoruyla aynı teknolojiyi kullanan Google patent araştırma sitesinde patent numarası, buluşu yapanın ismine ve de anahtar kelimeler göre arama yapılabiliyor.

Son olarak Google patent araştırma sitesi şu an sadece İngilizce dilinde hizmet veriyor ve veritabanında sadece A.B.D. patentlerini bulunduruyor. Ancak yapılan açıklamada zamanla diğer ülkelerin patent projelerinin de veri tabanına aktarılacağı, ve sitenin diğer dillerde de hizmet vereceği bildirildi. Siteye http://www.google.com/patents adresinden ulaşabilirsiniz. Bu arada henüz beta aşamasında olan Google patent araştırma sitesinin geliştirilmesinde benim de katkım olsun derseniz Google, [email protected]. adresine fikirlerinizi bekliyor.

Okuyucu Yorumları