8 çekirdekli cep bombası internete sızdı!

8 çekirdekli cep telefonu furyası başlıyor. İşte internete sızan yeni cep canavarı ve markası...

8 çekirdekli bomba sızdı!

Sekiz çekirdek kavgası mobil dünyada yükselirken, Huawei'nin ilk sekiz çekirdekli modeli olduğu öne sürülen G750'nin fotoğrafları internete sızdı. Büyük ekranlı bir phablet olduğu görülen telefonun Media Tek'in güçlü Octa-Core çekirdeği ile geleceği söyleniyor.

Aynı işlemcinin Sony'nın yeni üreteceği Xperia telefonlarında da kullanılacağı düşünülüyor: Yani yakın zamanda piyasada çok sayıda sekiz çekirdekli telefon bulunabilecek ancak firmalar şimdilik rakiplerini uyandırmamak için olsa gerek, sekiz çekirdek konusunda açıklama yapmaktan çekiniyorlar.

Tayvanlı çip üreticisi Media Tek'in Octa-Core işlemcisinin 1.7 GHz hız değeri bulunuyor. Üreticisine göre işlemcinin aynı zamanda çok gelişmiş bir enerji tasarrufu algoritması da bulunuyor.

Huawei G750 hakkındaki bir diğer bilgi ise 5.5 inç boyutunda olacağı. Ayrıca ekranı da 720p çözünürlüğü destekleyecek. Ancak bu boyutta bir telefonun daha yüksek HD desteğinin olması bekleniyordu. Yine de Huawei'nin "ekonomik" modeller ürettiği göz önüne alınırsa, bazı yeteneklerin kırpılmış olacağını düşünmek yanlış olmayacaktır.Telefonda 13 ve 5 MP'lik iki kamera da bulunacak ve Android ile gelecek...

Okuyucu Yorumları