Apple Netbook: Sadece büyük bir iPhone mu?

Apple'ın merakla beklenen netbook'u hakkında yeni detaylar su yüzüne çıktı. Detaylar burada...

Sadece büyük bir iPhone mu

Steve Jobs'un hastalığı sebebiyle işine ara vermesinden dolayı firma vekili Tim Cook'un bir Apple-netbook'u ile sürpriz yapmasından sonra yavaş yavaş bazı detaylar hakkında dedikodular yapılmaya başlandı. Dedikodulara göre ürünün üretimine kısa bir süre sonra başlanacak.

Geçen süre zarfında aralarında Reuters haber ajansının da bulunduğu birçok kaynak Apple'ın Tayvanlı ekran üreticisi Wintek'ten kayda değer miktarda 10 inçlik dokunmatik ekran sipariş ettiğini doğruladı. Reuters muhabiri dokunmatik ekranın hangi Apple ürünü için sipariş edildiğini doğrulayamadı.

Dedikodulara göre Apple, dünyanın en büyük notebook üreticilerinden biri olan Quanta Computer'ı yeni bir mobil cihaz üretmesi için görevlendirdi. Ayrıca Apple'ın muazzam miktarda Flash-bellek sipariş ettiği de ağızdan ağza dolaşıyor.

Analistlere dedikodular ışığında Apple netbook'unun bir bakıma büyük bir iPhone olacağını düşünüyor. Onlara göre cihaz gerçek klavyesi olmayan, dokunmatik ekran üzerinden kullanılan ve iPhone için özelleştirilmiş Mac OS X ile çalışan tam teşekküllü bir netbook olacak.

Okuyucu Yorumları