Firefox ve Chrome IE'nin ensesinde

Internet Explorer'ın hızlı düşüşü bir türlü durmuyor; Chrome ve Firefox arkasından tam gaz geliyor.

IE'ye neler oluyor?

Sizlere daha önce Internet Explorer'ın Avrupa'daki kan kaybının dikkat çeken seviyelere ulaştığını duyurmuştuk. Son gelen haberler dünyanın geri kalan bölümlerinde de rakamların Internet Explorer'ın lehine gelişmediğini oraya koyuyor.

Net Applications'ın ilettiği rakamlara göre Ekim ayında kullanım oranı %71,27 olan Internet Explorer, Kasım'da %69,77'ye geriledi ve Aralık'ta %68,15'e kadar düştü. Yani üç aylık sürede toplam %3,12'lik pazar payı kaybeden Internet Explorer, rakipleri ile arasındaki devasa farkın kapanmasından dolayı huzursuz. Çünkü aynı dönemde Firefox'un pazar payı Ekim'de %19,97'deyken Aralık'ta %21,34'e ulaşarak %1,37 artış gösterdi.

Safari de bu dönemde boş durmadı ve Ekim'de %6,57 olan pazar payını %1,46 arttırak, Aralık ayında %7,93'e ulaştı. Tarayıcı savaşlarının en genç oyuncusu olan Google'ın Chrome adlı tarayıcısı ise Internet Explorer'ın kan kaybettiği dönemden faydalanarak Ekim'de %0,74 olan pazar payını Aralık'ta %1'in üzerine çıkarttı ve %1,04'e ulaştı.

Önemli tarayıcılardan bir diğeri olan Opera ise %0,71'lik oranını korumayı başardı. Aylık yaklaşık 160 milyon ziyareti izleyerek bu rakamlara ulaşan Net Applications yetkilileri Aralık ayındaki yıl sonu tatilleri nedeniyle ağırlıklı olarak ev kullanıcılarının interneti kullandığı ve ofis bilgisayarlarında Internet Explorer'ın daha ağırlıklı kullanıldığı için bu rakamların yeni yılın ilk aylarında değişebileceğini hatırlatıyorlar.

Okuyucu Yorumları