Kim bükemediği bileği öpüyor?

Cep telefonu piyasasının iki dev firmasından biri olan Nokia, neden iPhone'a övgüler yağdırdı?

iPhone'a rakibinden övgü

Günümüzde cep telefonları sadece bir sesli görüşme veya kısa mesaj ile iletişim cihazı olmanın çok ötesine geçti. Özellikle akıllı telefonlar sayesinde artık cebimizde eski dönemlerin bilgisayarlarından kat kat daha güçlü sistemler taşıyoruz. Durum böyle olunca da, cep telefonları artık telefon görüşmesinden çok daha fazlasını sunabiliyorlar.

Bu konulara dikkat çeken Nokia yöneticisi Anssi Vanjoki, BBC'ye verdiği bir röportajda şunları söyledi; "Steve Jobs, dijital endüstriyi bizim de istediğimiz gibi internete yönlendirerek, tüm sektöre çok büyük bir hizmette bulunmuştur". Kullanıcıların artık cep telefonları ile her yerden, 24 saat bilgiye erişebildiklerini de söyleyen Vanjoki bu trendi yaygınlaştıran Steve Jobs ve iPhone'a teşekkür etti.

Gerçekten de iPhone'un kullanıcılarının internete bağlanma alışkanlığının çok yüksek olduğu yapılan bir araştırmada da ortaya çıktı. ComScore'un yaptığı araştırmaya göre iPhone kullanıcılarının %93'ü telefonlarından düzenli olarak internete bağlanıyorlar. Bu oran tüm akıllı telefonlarda internet kullanma oranından yaklaşık 4 kat daha yüksek.

Okuyucu Yorumları