Microsoft'tan Apple'a cevap… İzleyin.

Microsoft, Apple'ın "PC - Mac" reklamlarına nihayet cevap verdi. "Ben PC'yim" reklam filmi burada...

Savaş şimdi başladı!

Bugün yayınladığımız haberimizde Microsoft'un Seinfeld ve Gates ikilisini kullanarak hazırlattığı reklam filmlerinden vazgeçtiğini, yeni bir kampanyaya başladığını duyurmuştuk. Yeni kampanyanın ilk halkası olan "I'm a PC" reklam filmi de bugün yayınlanmaya başlandı.

Yeni film Apple'ın "I'm a PC - I'm a Mac" reklamlarında PC'yi canlandıran karakter ile başlıyor ve hemen ardından birçok insan da "I'm a PC - Ben PC'yim" diyerek ekranda boy gösteriyor. Reklam filminde oynayanlar arasında sıradan insanlar da var, Microsoft mühendisleri de var, Bill Gates de var ve hatta "Umutsuz Ev Kadınları" dizisi ile yıldızı parlayan Eva Longoria bile var. Hepsinin ortak noktası ise "PC olmaları".

CHIP Online yorumu:
Microsoft bu reklam filminde PC'lerin ve dolayısıyla Windows'un, Apple'ın iddia ettiği gibi sıkıcı olmadığını, her türlü insan tarafından benimsendiğini vurgulamak istemiş. Aslına bakarsanız bunda başarılı olduğu da söylenebilir. Bize göre en başından beri yapması gereken de zaten buydu. Mojave deneyi ve Seinfeld'li reklam filmleri ise pek iz bırakamayan iki deneme olarak tarihteki yerini aldı... Bakalım bu reklam savaşı ilerleyen günlerde neler getirecek?

Okuyucu Yorumları