Torrent paylaşım sitesi Demonoid kapandı

Popüler paylaşım sitesi Demonoid CRIA'nın tehditlerine boyun eğdi ve yayın hayatına son verdi.

Demonoid sizlere ömür

Torrent paylaşım sitesi Demonoid kapandıYazılım, film, müzik ve diğer multimedia içeriğini paylaşmak için kullanılan torrent link'lerini bünyesinde barındıran bir çok site mevcut ve hepsi de oldukça popüler. Bu siteler arasında ciddi duruşu, ayrıntılı içeriği ve güncel, sık sık kontrol edilen ve hatalı link'leri pek barındırmayan Demonoid (www.demonoid.com) sitesi ani bir kararla kapandı.

Sitenin ana sayfasında yapılan açıklama şöyle:

The CRIA threatened the company renting the servers to us, and because of this it is not possible to keep the site online. Sorry for the inconvenience and thanks for your understanding.

Kısacası, CRIA yani Canadian Recording Industry Association (Kanada Kayıt Endüstrisi Kurumu) Demonoid sitesini barındıran servis sağlayıcıyı dava açmakla tehdit ettiğinde sitenin kapatılmak zorunda kalındığı açıklanıyor. Sonuç olarak popüler torrent sitelerinden biri daha yayın hayatına elveda demiş oldu.

CHIP Online Yorumu: eDonkey ağlarından sonra Torrent ağları da bir bir kapatılan siteler ile kan kaybetmeye devam ediyor. Diğer taraftan yeni alternatifler ise onların yerini doldurmaya çoktan hazırlar. Yeni dosya paylaşım alternatiflerini merak edenler CHIP dergisinin Kasım 2007 sayısında yer alan alternatif dosya paylaşımı yazısına bir göz atabilirler.

Okuyucu Yorumları