ABD ordusuna sahte işlemci şoku!

Dünyanın en büyük ordusuna binlerce sahte işlemci satan uyanık yakayı nasıl ele verdi?

Sahte işlemci vukuatı!

ABD Donanma Kuvvetleri, ordu içerisindeki bilgisayarlarda kullanılmak üzere işlemci ihtiyacı olduğunu açıkladı ve fiyat teklifleri almaya başladı. Verilen teklifler arasında en uygunu 32 yaşındaki California'lı bir girişimciye aitti. Donanma teklif sahibimden işlemcileri satın ama büyük bir sürprizle karşılaştı!

Adamın sattığı işlemcilerin hiç biri gerçek üreticilere ait değildi. İşlemcilerin sahte oldukları ise kısa sürede ortaya çıktı ve satıcı tutuklandı. Adamın sahte işlemcileri Çin'den karısı ve karısının kardeşi ile birlikte gizlice getirdiği ortaya çıktı. "İşlemci çetesi"nin toplam 22 kez Çin'e gittiği ve buradaki tezgah altı üreticilerden satın aldıkları 13 bin işlemciyi ABD'ye soktuktan sonra üzerlerine sahte markalar yerleştirdikleri ortaya çıktı.

Neil Felahy adlı uyanık girişimci şimdi bu kurduğu bu tuzaktan dolayı 250 bin dolar para cezası ve 5 yıl hapis ile yargılanacak. Felahy hakkında açılan ikinci davada ise, sahtecilik suçundan 10 yıl hapis ve 2 milyon dolar ceza isteniyor. Fakat ABD'li hukukçular büyük ihtimalle Felahy'in 30 ay ila 51 ay arası bir ceza alacağını tahmin ediyorlar.

Okuyucu Yorumları