Adobe Lightroom 1.0 piyasaya sürüldü

Uzun süredir ücretsiz Beta versiyonu ile var olan Adobe Lightroom, 1.0 sürümüyle piyasaya sürüldü.

Lightroom 1.0 hazır

Adobe, fotoğraf düzenleme yazılımlarından biri olan Lightroom'un ilk kararlı sürümünü piyasaya sürdü. 1 seneyi aşkın süredir Beta sürümüyle ücretsiz olarak kullanılabilen Lightroom, 1.0 sürümüyle birlikte 28 Şubat tarihinden sonra ücretsiz kullanıma kapatılacak. İlk çıkış fiyatı olarak 199$'a satılacak olan Lightroom'un 30 Nisan 2007 tarihinden sonra fiyatı 299$'a çıkarılacağı açıklandı.

Adobe Lightroom Yeniliklerle Geliyor
Adobe Lightroom 1.0 sürümü, yazılımın en son Beta 4.1 versiyonunun üzerine birçok yenilik katılarak piyasaya sürülüyor. Ayrıca Nikon D40 ve D80 fotoğraf makineleri ile Pentax'ın K10D modellerinin kullandığı fotoğraf biçimlerini de destekleyen Lightroom 1.0'ın bu sayede desteklediği fotoğraf makinesi sayısı 150'yi geçmiş oluyor.

Sistem Gereksinimi
Adobe Lightroom 1GHz işlemciye ve 768MB RAM'e ihtiyaç duyuyor. MacOS X 10.4 ve Windows XP işletim sistemlerinde sorunsuz çalışan Lightroom'un Vista ile uyumlu olup olmadığı hakkında Adobe'dan herhangi bir açıklama yapılmadı. Ayrıca Lightroom'un Mac sürümünün, hem PowerPC hem de Intel tabanlı işlemcilerle çalışabildiği açıklandı.

Okuyucu Yorumları