Amazon, Söylentilere Göre Ev Robotları Yapacak!

Akıllı robot asistanlara hazır olun; Amazon eviniz için bir robot üzerinde çalışıyor olabilir!

Amazon'dan ev robotu mu geliyor?

Amazon, risk alması ve rakiplerinden önce yeni kategorilere girmesiyle ünlüdür (Amazon Echo'ya bakın) ve dev online satış firması bunu bir kez daha yapmak istiyor olabilir. Bu kez firma, evimize robotlar getirmeyi planlıyor.

Doğru duydunuz, Bloomberg'in haberine göre Amazon, "evcil" robotlar üzerinde çalışıyor.

Çok gizli projenin ismi Vesta. Çalışanların evlerinde bu senenin sonuna kadar bu robotların olacağı söyleniyor, müşteriler ise 2019'da kendi robotlarını alabilecekler.

Son zamanlarda Amazon, Lab 126'da işe alımları arttırdı. Burası, robotların geliştirildiği yer. Lab 126, Bloomberg'in söylediğine göre, daha önceki Amazon Fire TV, Amazon Fire tabletler, Echo akıllı hoparlörler ve Amazon Fire Phone'ın yapıldığı yer.

Ev robotlarının ne şekilde çalışacağı hakkında kesin bilgiler yok, ama Bloomberg'in kaynaklarının iddialarına göre, Echo'nun bulunmadığı odalarda ev sahiplerini takip edebilirler.

Amazon'un sesli asistanı Alexa, muhtemelen robotta yoğun şekilde kullanılacak.

Prototiplerin şu anda bile gelişmiş kameralar ve bilgisayar görüntüleme yazılımları barındırdığı söyleniyor, bunlarla robot, evin içinde kendini-süren bir araba gibi hareket edebiliyor, etrafını farkında olduğu için de engellere çarpmıyor.

Amazon'un ev robotu hayallerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini bilmiyoruz. Ama o bir yana, önemli diğer bir konu da robotun fiyatı. Tahminen, böyle bir robotun ucuz olması beklenemez. Ama firma, Prime üyeleri için fiyatı düşürebilir.

Okuyucu Yorumları