AMD'nin hesapları kafa karıştırdı!

AMD'nin işleri iyiye mi gidiyor, yoksa kötüye mi? Buyrun kafa karıştıran hesaplara bir bakın...

AMD kafa karıştırdı!

Advanced Micro Devices ya da yaygın adıyla AMD, Intel'in karşısındaki en büyük işlemci üreticisi.

2010 yılının ilk çeyreğinde rakamların beklenenden çok daha iyi olduğunu açıkladı. Ancak detaylara girildikçe, üretim ve tasarımın ayrılmasından ötürü hesaplar karışık bir hal alıyor.

12 çeyrek yani 3 yık boyunca aralıksız ekside giden dev şirket ilk kez bu kadar olumlu bir açıklama yaptı. Intel, hisse senetlerinde olumlu açıklamalar ve yeni modeller ile ekonomik krize karşı iyi sonuçlar elde etti.

Üretici artık Global Foundries ve ayrı bir şirket, AMD yüzde 30 hisse sahibi ve tasarıma yoğunlaştı. GF, ARM işlemcileri de üreterek büyümeye devam ediyor. Borçları yüzünden AMD'ye önceden yük olan şirket bağımsızlık ile birlikte çıkış yakalamış gibi görünüyor.

İşte ATI'nin AMD'ye getirisi!

İşte ATI'nin AMD'ye getirisi!
En büyük artış ATI'de

AMD'nin yaptığı açıklamaya göre Hewlett Packard ve Dell gibi markaların AMD işlemcili modellerinin artmasıyla birlikte şirket bir önceki ola göre yüzde 23 yükseliş yakaladı.

Ekran kartı işi ise bir önceki yıla göre yüzde 88 yükselmiş durumda. AMD-ATI ekran kartları büyük bir çıkış yakaladı. Bununla birlikte AMD brüt karının ise yüzde 41'den yüzde 43'e yükseldiğini açıkladı.

AMD'nin hedeflediği brüt kar kısa vadede yüzde 40 ila 45 arasında, uzun vadede ise daha fazla.

Hasılat 1.57 milyar dolara çıkarak 1.54 milyar dolarlık Wall street beklentilerini aştı. Sonuçta AMD hesaplarını yukarı çekmeyi başarıyor; işlemcilerin de payı var ama en büyük pay ATI ekran kartlarının.

Okuyucu Yorumları