AMD'nin Windows 7'ye hazırlık turları

AMD Win 7'yi yeni işlemcileriyle karşılıyor: İşlemci devi rakibi Intel'e Win 7 çelmesi takabilir mi?

AMD: "Windows 7'ye hazırız!"

AMD, Windows 7 için tamamen optimize edilmiş Athlon II işlemciler çıkarttı. AMD sözcüsü Brent Barry'e göre Athlon II ailesinin bu en son üyeleri, üreticilerin geniş bir yelpazeye yayılmış zarif bilgisayarlar tasarlamasına imkan tanıyacak. Özellikle de Small Form Factor PC denilen, her şeyin bir arada olduğu mini PC'ler için düşünülmüş.

Pek çok evde farklı aile üyelerinin değişik ihtiyaçlarına yönelik olarak ikinci ve üçüncü bir bilgisayar alındığını belirten Barry, bu yeni işlemcileri durumu göz önüne alarak geliştirdiklerini belirtti. "AMD Athlon II işlemci ailesi şimdi yüksek performans, düşük güç tüketimi, çift, üçlü ve dört çekirdekli olarak farklı bilgisayar ihtiyaçlarını karşılıyor" diyen Barry, sözlerinin devamında hedeflerinin bütün platformlarda hesaplı ve kapsamlı bir PC tecrübesi sunmak olduğunu belirtti.

AMD'nin ekonomik sistemlerde bile sunmayı amaçladığı özelliklerden birisi de donanım destekli hızlandırılmış HD video gösterimi. Athlon II çiplerin de rakiplerine göre çok daha ucuza bu konuda daha iyi performans sunduğunu sözlerine ekleyen Barry AMD işlemcilerin özelliklerini övmeye ve güçlü yanlarını vurgulamaya devam etti.

AMD ve Intel işlemcilerin kıyaslaması

AMD ve Intel işlemcilerin kıyaslaması
AMD'ye göre kendi işlemcileri Intel rakiplerinden yüzde 70 güçlü, yüzlerce dolar daha ucuz

Barry, bir AMD ve Intel kıyaslaması yaparak AMD Athlon II X2 240E işlemcinin medya ve eğlence testlerinde Intel Core 2 Duo E7400 işlemciye göre yüzde 70'e varan performans farkı ve üstüne üstlük 400 dolar tasarruf sunduğunu söyledi. İkinci kıyaslamayı ise AMD Athlon II X3 435 ile Intel Core 2 Duo E8500 arasında yaptı. Medya ve eğlencede performans farkının yüzde 75'e vardığını, 1005 dolar da fiyat farkı olduğunu belirtti.

Bütün bunların üzerine genel bir değerlendirme yaparak AMD'nin Windows 7'nin resmi çıkışı için iyi bir pozisyonda olduğunu söyledi. "AMD'nin Windows 7'nin çıkışı için sürünün önüne geçmesi önemliydi. Hızlandırma ve sanallaştırma desteği, sürücüler hazır, CPU ve grafik açısından Intel'den daha iyi bir başlangıç yapıyoruz." Diyen Barry, Vista'yla Windows 7'nin farklı olacağını ve bilgisayar satışlarını arttıracağını söyledi.

Barry'e göre Vista PC'leri harekete geçirmeye pek yardımcı olmadı. Ancak Windows 7 doğru bir noktaya parmak bastı ve tüketicilerin güvenini kazandı, bu da daha sağlıklı satışlar demek. Barry Windows 7 ile birlikte düşük güçlü ve yüksek güçlü bilgisayarların da doğru bir dengeye oturduğuna inanıyor.

Okuyucu Yorumları