AMD sistemlerde mavi ekran sorunu çözülüyor

HP, AMD tabanlı sisteme sahip olan kullanıcılarını Windows XP SP3 konusunda uyardı.

HP'den SP3 uyarısı

Hewlett-Packard, AMD tabanlı sistemleri üzerinde Windows XP kullanan kullanıcılarına SP3'ü "şimdilik" kurmamalarını önerdi. Bilindiği gibi, SP3'ün yayınlanmasının hemen ardından çok sayıda "yeniden başlama" şikayeti gelmişti.

Şirket, Pavilion ve Compaq Presario masaüstü PC'leri için hazırlanan web sitesinde şu açıklamayı yaptı: "SP3'ü yükledikten sonra, sistemin açılışı sırasında mavi ekran hatasıyla karşılaşılabiliyor. Bunun nedeni, SP3'ün, AMD tabanlı sistemlere bile Intel güç yönetimi sürücüsünü yüklemesi. "

Peki ama AMD tabanlı HP sahipleri SP3'ü ne zaman yükleyecek? Hewlett-Packard, önümüzdeki hafta HP Update üzerinden SP37394 isimli bir yama yayınlamaya hazırlanıyor. Bu yama yayınlandığında, SP3 ve AMD tabanlı HP sistemler arasındaki uyumsuzluk giderilmiş olacak.

Microsoft'un bu konuda bir yama yayınlayıp yayınlamayacağı ise merak konusu. Zira bahsedilen mavi ekran hatası sadece HP'lerde değil, Dell, Gateway ve Lenovo sistemlerde de yaşanıyor. Asus'un yonga setlerinin başı ise yeniden başlama problemiyle dertte.

Okuyucu Yorumları