Android 4.4.1'de yeni keşif!

Android 4.4.1'de keşfedilen ama henüz aktif olmayan yeni bir özellik daha ortaya çıktı!

Android 4.4.1'de yeni keşif!

Android işletim sistemi kullanıcıları için telefonun veya tabletin ekranını kablosuz olarak TV'ye aktarmak büyük bir tabu. Bu işlevi gerçekleştiren fazla çözüm yok ve Google da kullanıcılarının bu işi başaramaması için her türlü önlemi alıyor. Hatta, PC'den TV'ye kablosuz görüntü aktarmak için geliştirdiği Chromecast ürününde birçok kısıtlama bulunuyor.

Ünlü Android ROM'u CyanogenMod'un yapımcısı Koushik Dutta, Android 4.4.1 güncellemesi üzerinde yaptıkları çalışma sırasında, Chromecast'ın Android ile çalışan cihazlardan görüntü alması için bir özelliğin güncellemeye eklenmiş olduğunu ancak halihazırda aktif olmadığını keşfetti.

Böylece Google'ın Chromecast'ı daha etkin kullanmak üzere hazırlık yaptığı ortaya çıktı. Koushik Dutta'ın verdiği bilgilere göre yakın gelecekte ChromeCast sahipleri, Android telefon veya tabletin ekranındaki görüntüyü kablosuz olarak televizyona aktarabilecek. Böylece telefonlar veya tabletler kablosuz olarak televizyona bağlanan bir multimedya merkezi gibi kullanılabilecek. Tablet veya telefondan Web'e girip dolaşırken, film oynatırken, fotoğraf galerilerini gezerken görüntüyü büyük TV ekranına yansıtıp odadaki herkesin bu görüntüleri izlemesini sağlamak mümkün olabilecek.

Okuyucu Yorumları