Android 5.0 nasıl olacak?

Nasıl bir Android 5.0 görmek istiyorsunuz? Bakalım, haberimizdeki yeni tasarım hoşunuza gidecek mi?

Android 5.0 nasıl olacak?

Pek yakında çıkması muhtemel olan Android işletim sisteminin "ara güncellemesi" 4.3, bir ara sürüm olduğu için Google'ın mobil işletim sistemine devrim niteliğinde değişiklikler getirmesi beklenmiyor. Bu yüzden tüm gözler bundan sonraki "baba" güncellemek olarak görülen Android 5.0 üzerinde. Key Lime Pie kod adı ile piyasaya sürülecek olan güncelleme Android dünyasına yepyeni bir soluk getirecek gibi duruyor.

Şu an için Key Lime Pie'ın ne zaman piyasaya sürüleceği konusunda bir bilgi yok, ancak Android dünyasının yaratıcı tasarımcıları Android 5.0 için konsept tasarımlar geliştirmekten geri durmuyorlar.

Burada gördüğünüz ekran görüntüleri ünlü sanatçı Jinesh Shah tarafından hazırlanmış ve hayalindeki Android işletim sisteminin nasıl bir şey olduğunu bize gösteriyor. Son derece temiz ve minimalist bir yaklaşımla hazırlanmış olan tasarım bu aralar mobil işletim sistemleri dünyasındaki trendi de gözler önüne seriyor.

Devamı ve daha fazla görüntü, haberimizin ikinci sayfasında...

Widget'ları gizlemek...

Widget'ları gizlemek...

Bu konseptin en önemli özeliği ana ekrandaki minik Widget'ların normalde gizli olması, sadece kullanıcı özel bir hareket yaptığında ortaya çıkıp kendilerini göstermesi. Kilit ekranı da en önemli bilgileri bir seferde görüntülemenize imkan veren geliştirilmiş bir Google Now widget'ı ile bütünleşmiş.

Her ne kadar çok başarılı bir tasarım olduğunu düşünsek de, bunun sadece bir tasarım olduğunu ve Google'ın bu tür tasarımcıların eserlerini ne kadar dikkate aldığını bilmediğimizin altını da çizelim. Google ne düşünüyor bilmiyoruz, ama Android işletim sisteminin 5.0 ile sağlam bir revizyondan geçeceğine kesin gözü ile bakıyoruz.

Okuyucu Yorumları