Android 8.0 Oreo, Hangi Telefonlara Geliyor?

Google'ın yeni işletim sistemi, HTC, Motorola, Nokia, Samsung ve diğer markaların telefonlarına ne zaman gelecek?

Android 8.0 hangi cihazlara geliyor?

Dört farklı Developer Preview'in, aylarca testin ve hangi tatlının ismini alacağı söylentilerinin ardından, Google güneş tutulması ile birlikte Android 8.0 Oreo'yu duyurdu.

Peki bu sürüm ne zaman genel kullanıma açılacak? Google, Oreo'nun final sürümünü ilk olarak Android Beta Program ile yayınlayacak. Şirket ayrıca desteklenen cihazlara flash'lanması için sistem görselleri de yayınladı. Bununla beraber, marka Android 8.0 Oreo'yu önümüzdeki bir kaç hafta içerisinde Pixel ve Nexus telefonlara da taşıyacağını duyurdu.

Peki diğer marka telefonlar ne zaman Oreo'dan faydalanabilecek? Google bugün yaptığı açıklamada Essential, HTC, Huawei, Kyocera, Motorola, HMD Global (Nokia), Samsung, Sharp ve Sony'nin bu yılın sonuna kadar Oreo'ya erişebileceğini de duyurdu.

HTC ve LG'nin birlikte çalışarak Google'ın yeni Pixel telefonlarını geliştirdiğini biliyoruz. Bu yeni telefonlar da önümüzdeki bir kaç hafta içerisinde duyurulacaktır. Ayrıca HTC kendi geliştirdiği U11'in de Android 8.0 ile sevk edileceğini duyurmuştu. Diğer markalar da en son telefonlarını mutlaka lezzetli Oreo ile piyasaya sunacaklardır.

Çoğu özel şirketin kendi işletim sistemi sürümlerini geliştirmek istemesinden dolayı, Google her markanın aynı anda Oreo'yu sunamayacağı konusunda hatırlatma yaptı. Benzer bir süreç Android 7.0'da da yaşanmıştı ve bazı markaların yeni işletim sistemine geçmesi 5 ay kadar sürmüştü.

Okuyucu Yorumları