Android için "daha kolay" 4 alternatif!

Android'de çok sık kullandığımız bu 4 uygulama size karışık mı geliyor? İşte basit alternatifleriniz

"Daha kolay" 4 alternatif!

Android'de müthiş uygulamalara rastlayacağınız bir gerçek. Ancak bazı uygulamalar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, bize kullanımı kolay bir arayüz sunmayabiliyorlar. Bununla birlikte benzer uygulamalar, daha az işleve sahip olsalar da, işinizi daha kolay halletmenizi sağlayabilirler.

Aşağıda 4 popüler uygulama ve alternatifini sıraladık. Ancak sadece alternatiflerin değil, bahsettiğimiz tüm uygulamaların harika olduğunun altını çizelim. Aradığınız sizi uğraştırmayacak, daha basit bir uygulamaysa, alternatiflerimizi denemenizi öneriyoruz.

1. Yedekleme ve geri yükleme: Titanium Backup

Android'deki en çok işleve sahip yedekleme uygulaması, Titanium Backup. Ancak sayısız düğme ve ayardan oluşan arayüz, kafanızı karıştırabilir.

Alternatif: Helium

Helium, isterseniz tüm uygulamalarınızı veya belirli uygulamalarınızı (verileriyle birlikte) yedekleyebiliyor. Yedeklerinizi bulutla eşitlemeniz, toplu yedekleme için uygulama grupları oluşturmanız, otomatik yedekleme planları oluşturmanız mümkün.

Helium'un en önemli avantajı, root gerektirmemesi. Root'suz telefonlarda bir kereliğine masaüstü PC'nizi kullanarak kurulum yapmanız gerekiyor. Uygulama, SMS ve çağrı günlüklerini, launcher verilerini ve kullanıcı sözlüğünü de yedekleyebiliyor.

Pil yönetimi: Juice Defender

Pil yönetimi: Juice Defender

3. Pil yönetimi: Juice Defender

Juice Defender, en popüler pil tasarrufu uygulamalarından bir tanesi. Ancak kullanımı her zaman o kadar kolay olmayabiliyor. Uygulamada "Aggressive" veya "extreme" gibi profil isimleri arasından seçim yapmak zorundasınız ve bu seçeneklerin tam olarak ne yaptığını anlamak, normal bir kullanıcı için belirsiz. İnce ayar için çok sayıda düğmeye sahipsiniz, ancak kullanımın kolay olduğunu söylemek zor.

Alternatif: Greenify

Aslında Greenify de oldukça popüler bir uygulama, ancak arayüzünün kullanımı çok daha kolay. Greenify düğmesine dokunduğunuzda uygulamalarınızın listesi ve pilinizi neden tüketiyor olabileceği gösteriliyor. Root erişiminiz varsa, Greenify ile arka plan uygulamalarını otomatik olarak kapatabilirsiniz.

Android için

2. Otomasyon: Tasker

Tasker ile telefonunuzda birçok şeyi otomatik hale getirmeniz mümkün. Ancak Tasker, teknik konuda ileri seviye kullanıcıları bile zorlamasıyla tanınıyor.

Alternatif: IFTTT

Son bir yılda önemli gelişme kaydeden IFTTT, bir konuma girdiğinizde, fotoğraf çektiğinizde veya SMS çektiğinizde belirli eylemleri yerine getirebiliyor. Tasker elbette daha güçlü bir uygulama, ancak birçok temel otomasyon görevini IFTTT ile çok kolay biçimde oluşturmanız mümkün.

Android için

4. Parola yönetimi: LastPass

LastPass çok güçlü bir parola yönetimi uygulaması. Ancak Android'deki uygulamasının bir web tarayıcısı olması canınızı sıkabilir.

Alternatif: 1Password

Android uygulaması bir web tarayıcısı olmadığından 1Password'u her terk ettiğinizde, Ana parolanızı tekrar girmeniz gerekiyor. Parolayı tekrar girmek rahatınızı biraz bozacak olsa da, daha güvende olmanızı sağlayacak.

Okuyucu Yorumları