Android için tehlike çanları çalıyor!

Cep telefonu pazarında büyük üstünlük kuran Android için işler, her alanda bu kadar iyi gitmiyor...

Android için tehlike çanları!

IDC tarafından tablet pazarına dair yayınlanan son verilere göre, tablet satışında belirgin bir düşüş yaşanıyor. Diğer yandan hem tablet hem de dizüstü bilgisayar işlevi gören 2'si bir arada modellerin satışlarında ise daha önce tahmin edildiği üzere bir artış söz konusu.

2016'nın ikinci çeyreğindeki tablet ve 2'si bir arada cihaz satışı 38.7 milyon olarak gerçekleşti. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre toplam satışlarda yüzde 12.3'lük bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

IDC bünyesindeki uzman pazar analisti Jitesh Ubrani TechRadar'a yaptığı açıklamada "Android'in iOS ya da Windows 2'si bir arada ürünlerle rekabet etmesinin oldukça zor olduğunu" söyledi, fakat "sonraki 12 ve 18 ay arasındaki dönemde Google'ın Android'in daha etkili bir çoklu görev olanağı sunan yeni sürümünü sunarak önemli bir avantaj elde edebileceğini" belirtti.

Öte yandan verilere göre Android pazarda yüzde 65'lik bir oranla halen aslan payını almayı sürdürüyor. Yüzde 26'da kalan iOS'u yüzde 9'la Windows takip ediyor.

Okuyucu Yorumları