Android'li tablet nasıl seçilir? Açıklıyoruz

Kafa karışıklığına son: İşte Android'li tablet alırken en çok dikkat etmeniz gerekenler!

Android'li tablet seçmek!

Android'li bir tablet satın almayı düşünüyorsanız, seçeneğiniz çok fazla. Apple'ın 10 inç'lik iPad Air'inin ve 8 inç'lik iPad Mini'sinin aksine, Android'li tablet piyasası, sayısız tablet seçeneğiyle dolu.

Tabletler, çok ucuz cihazlar değiller, bu yüzden harcadığınız paraya değeceğinden emin olmalısınız. Öncelikle kendinize şu soruları yöneltin:

- Tableti iş için mi, eğlence için mi kullanacaksınız?

- Onunla asıl yapacağınız iş, film izlemek mi, yoksa web'de dolaşıp, sosyal ağalara göz atmak mı olacak? Oyun oynayacak mısınız?

- Tabletinizde ne kadar çalışacaksınız? İşiniz için klavyeye ihtiyacınız var mı?

- Tableti hep yanınızda mı taşıyacaksınız? Yoksa sadece evde kullanacak ve uzun seyahatlerde mi yanınıza alacaksınız?

- Tablet satın almak istemenizin nedeni ne?

Son soruya vereceğiniz cevap, hangi tür donanım ve yazılıma ihtiyacınız olduğunu belirlemenize yardımcı olacak. Tableti büyük bir ekranda oyun oynamak için istiyorsanız, GPU'su iyi olan bir tablet seçin. Android'i kurcalamayı seviyorsanız, bootloader kilidi açık, popüler bir tablet tercih edin.

Nexus tablet, güçlü donanımı, hızlı Android güncellemeleriyle iyi bir seçenek olabilir. Ancak istekleriniz, sizi farklı tabletlere yönlendirebilir.

Bağlantı seçenekleri: Tabletinizi genellikle evde kullanacaksanız, 3G/4G bağlantısına ihtiyacınız yok. Bu durumda Wi-Fi bağlantısı sizin için yeterli olacaktır.

Klavye ve kalem, fazlası

Klavye ve kalem, fazlası
Sanatçıysanız, kalemli tabletler size göre olabilir

Klavye ve kalem: Tabletiniz, iş yapacağınız ana cihaz olacaksa bir klavyeye ihtiyacınız olacak. Laptop'unuzu yanınızda taşıyorsanız, o halde bir klavyeye ihtiyacınız yok.

Basınca duyarlı kalemle gelen tabletler, Samsung Galaxy Note serisinden ve Nvidia Tegra Note'tan ibaret. Bu tabletler, çizim için harika cihazlar olduğu kadar, not tutmanızı da kolaylaştırıyorlar. El yazısını metne çevirebilen Samsung, bu alanda iyi iş çıkarıyor.

Bu işlevlere de bakın: Android üreticileri, kendilerini diğerlerinden farklı kılmak için yeni şeyler deniyorlar. Bu yenilikler bazen işe yarar işlevler olarak karşımıza çıkabildiği gibi, bazen gereksiz ve saçma da olabiliyor.

Tabletinizde oyun oynayacaksanız, mini HDMI çıkışına sahip bir tableti tercih edebilirsiniz. Bu sayede tabletinizi normal bir HDMI kablosuyla TV'ye bağlayabilir ve bir Bluetooth denetimiyle oyun oynayabilirsiniz.

Tabletinizi bilgisayar olarak kullanacaksanız, 3G/4G bağlantısının yanında sesli arama işlevine sahip bir tableti tercih edebilirsiniz. Bu sayede telefon bağlantısına ihtiyaç duyan WhatsApp gibi uygulamaları da kullanabilirsiniz.

Ve elbette fiyata dikkat

Ve elbette fiyata dikkat

Yeni bir cihaz satın alırken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli konu, genellikle fiyattır. Çoğunlukla Samsung veya Sony gibi tanınmış bir markanın tabletini satın almakla, az tanınan Çinli bir firmanın tabletini satın almak arasında bir tercih yapmanız gerekecektir.

Çinli üreticilerin tabletlerini genellikle tavsiye etmesek de, bazı istisnalar var. Örneğin Huawei ve Xiaomi, uygun fiyatlı müthiş tabletler üretmekteler. Asus da paranızın karşılığını veren iyi tabletler üreten firmalar arasında.

Bir tablete vereceğiniz paraya değip değmeyeceğini genellikle internetteki tanınmış sitelerdeki inceleme ve yorumlara göz atarak anlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları