Apple'a "iPhone davası!"

Apple yine davalık oldu. Ama bu kez davacı Samsung değil, 2 iPhone kullanıcısı!

Apple'a "iPhone davası!"

Mahkeme duvarları artık hayatının önemli bir parçası haline gelen Apple, bu sefer de iki farklı kullanıcı tarafından dava edildi. Hali hazırda bulunan yasalara aykırı bir şekilde, AT&T üzerinden aldıkları telefonlarının kilitlenmesiyle başlayan olaylar sonucu ortaya çıkan durum, öyle görünüyor ki daha uzun süre konuşulacak.

Apple, 2007 yılında AT&T ile beş yıl boyunca geçerliliği olacak özel bir anlaşma yapmıştı. Nitekim telefonları firma tarafından kilitlenen iki kullanıcıya göre Apple pek de bu anlaşma çerçevesinde hareket etmiyor. Davacı tarafında yer alan Zach Ward ve Thomas Buchar, Apple'ın kendilerine yaptığı hareketin, "Sherman" yasalarına aykırı olduğunu iddia ediyor. Bununla da yetinmeyen ikili, Apple'ın iPhone'lara yüklediği ve telefonları tek bir hamleyle kilitlemesine olanak tanıyan uygulamanın, "Digital Millennium Copyright" yasasını tamamıyla ihlal ettiği üzerinde duruyor.

Dava tutanağında yer alan en önemli sözlerse; "Apple, iPhone kullanıcılarına telefon kilitlendiği zaman, cihazlarını istedikleri gibi geri açabilmelerine olanak tanıyan şifreyi vermiyor" şeklinde oldu. Dava içerisinde Apple'dan gerektiği zaman kullanıcılar tarafından da kullanılabilen, kilitli telefon açma şifresi talep ediliyor.

Okuyucu Yorumları