Apple'dan yeni sürpriz: Dev şirketle milyonlarca dolarlık yeni anlaşma imzalandı

Kendi çiplerini üretmesi beklenen Apple, dev şirketle imzaladığı milyonlarca dolarlık, çok yıllı yeni anlaşma ile herkesi şaşırttı.

Apple'dan milyarlarca dolarlık sürpriz anlaşma

Apple, birkaç önemli Amerikan üretim ve teknoloji merkezinde tasarlanıp üretilecek olan FBAR filtreleri de dahil olmak üzere 5G radyo frekansı bileşenleri ve son teknoloji kablosuz bağlantı bileşenleri geliştirmek için Broadcom ile yeni, çok yıllı, milyarlarca dolarlık bir anlaşma yaptığını duyurdu.

Bu yatırım, Apple’ın 2021’de ABD ekonomisine beş yılda 430 milyar dolar yatırım yapma taahhüdünün bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Cupertinolu firma, zaten Broadcom’un Fort Collins FBAR filtre üretim tesisinde 1.100’den fazla işi desteklemeye yardımcı oluyor. Apple, bu ortaklığın “Broadcom'un kritik otomasyon projelerine yatırım yapmaya ve teknisyenler ve mühendislerle beceri geliştirmeye devam etmesini” sağlayacağını söylüyor.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, “Amerikan üretiminin ustalığını, yaratıcılığını ve yenilikçi ruhunu kullanan taahhütlerde bulunmaktan heyecan duyuyoruz” dedi ve devam etti: “Apple'ın tüm ürünleri burada, Amerika Birleşik Devletleri'nde tasarlanıp üretilen teknolojiye dayalıdır ve Amerika'nın geleceğine sarsılmaz bir inancımız olduğu için ABD ekonomisine yatırımlarımızı arttırmaya devam edeceğiz.

İlginç bir şekilde, Bloomberg’in 2022’nin başlarında yayınladığı bir haberde, Apple’ın Qualcomm ve Broadcom’a bağımlılığından kurtulmak için özel bir 5G modemin yanı sıra kendi Bluetooth ve Wi-Fi çiplerini üzerinde çalıştığı belirtiliyordu.

Amerikalı şirket, şu anda Cupertino firmasına Bluetooth ve Wi-Fi çiplerinin yanı sıra radyo frekansı ve kablosuz şarj işlemcileri sağlıyor. Bloomberg, Apple’ın 2025'ten başlayarak adım adım kendi ürünlerine geçiş yapacağını bildirirken, bu çok yıllı, milyarlarca dolarlık yeni anlaşma, Apple’ın gelecekte kullanılacak iPhone çiplerini tasarlamaya karar vermiş ancak Broadcom’dan bunları üretmesini istemiş olabileceğini öneriyor.