Apple'da Steve Jobs şoku!

Steve Jobs bir kez daha manşetlerde ama bu kez iPhone'u ya da iPad'i ile değil, tatsız bir konu ile.

Apple'da Steve Jobs şoku!

Apple'ın Steve Jobs'u çok büyük bir 2010 yaşadı. Sene içerisinde iPad'i, iPhone 4'ü ve yeni yeni popüler olmaya başlayan MacBook Air'i son kullanıcıya sundular ve bu sayede Apple'ın piyasa değeri 300 milyar doları aştı.

Firma her ne kadar altın günlerini yaşıyor olsa da, firmanın başındaki isim, Steve Jobs, sağlık sorunu ile tekrar gündeme geldi. Bunun üzerine tıbbi izin alan Steve Jobs'ın Apple takımına bugün bırakmış olduğu not şöyle:

Benim isteğim üzerine yönetim kurulu bana -sağlığım üzerine odaklanabilmem için- tıbbi izin verdi. CEO olarak devam edeceğim ve şirket için en önemli stratejik kararların verilmesinde söz sahibi olacağım.

Apple'ın günlük işlemlerinden sorumlu olması için Tim Cook'a rica ettim. Başta Tim olmak üzere geri kalan tüm yönetim takımına güveniyor, 2011 için almış olduğumuz heyecan verici kararları başarılı bir şekilde gerçekleştireceğimize gönülden inanıyorum.

Apple'ı çok seviyorum ve elimden geldiğince çabuk bir şekilde dönebilmeyi umuyorum. Bu arada, ailem ve ben gizliliğimize önem verdiğiniz için teşekkür ederiz.

Steve

Steve Jobs bundan daha önce de 2009'un Şubat'ında tıbbi izin almış, pankreas kanseri hastalığından başarıyla kurtulmuştu. Bir karaciğer nakli ameliyatı geçiren Jobs, işe de Haziran 2009'da dönmüştü.

Okuyucu Yorumları