Apple'dan sızan belgelere sansür talebi

Samsung'un "iPhone'u kopyalamadığını" iddia eden belgeleri sızdırması, ortalığı fena karıştırdı!

Apple'ı çileden çıkardı

Samsung'un devam eden patent davasıyla ilgili belgeleri basına sızdırmasının ardından Apple, bu belgeleri sansürlemek üzere yasal girişimde bulunacağını açıkladı. Samsung'un sızdırdığı belgeler, şirketin iPhone'dan kopya çekmediğini kantılamaya yönelik iPhone çıkmadan önceki tarihlerdeki tasarım çalışmalarını, bunun yanında Apple'ın iPhone'da Sony'den "ilham aldığını" gösteriyor.

Apple, ABD'deki yerel mahkemenin hakimi Lucy Koh'a yazdığı mektupta "gerekli zorlayıcı önlemlerin ve fazlasının" alınmasını istedi. Apple, Samsung'un belgeleri sızdırmasının davayı "kabul edilemez" ispatlarla etkileme amacı taşıdığını ve bunun hem uygunsuz, hem de etiğe aykırı olduğunu öne sürüyor.

Apple'a göre belgeler, Samsung'un iPhone duyurulmadan çok önce benzer bir tasarım üzerinde (F700 tasarımı) çalıştığını gösteriyor.

Samsung ise yaptığı açıklamada tüm belgelerin daha önce de herkese açık olduğunu, bu hamlelerinin jüriyi etkilemek gibi bir amaç taşımadığını söyledi.

Apple, Salı günü mahkemede yaptığı açılış konuşmasında Samsung'un iPhone piyasaya sürüldükten sonra telefon tasarımlarını ciddi bir biçimde değiştirdiğini iddia etmiş, yuvarlak kenarlı, siyah çerçeveli ve cam ekranlı tasarımlara geçtiğini söylemişti. Apple'a göre Samsung'un bu değişikliğinin nedeni, iPhone'u kopyalamasıydı. Samsung ise F700 adındaki telefonunun bu öğelere iPhone ortaya çıkmadan önce halihazırda sahip olduğunu öne sürüyor.

Samsung'un basına sızdırdığı, Apple'ı çok kızdıran belgeleri galerimizde yakından görebilirsiniz!

Okuyucu Yorumları