Apple'dan "touchpad" patenti!

Apple şimdi de kafayı dizüstü bilgisayarların touchpad'lerine taktı. İşte Apple'ın yeni planı...

Apple'dan "touchpad" patenti!

Apple'ın yeni patenti, laptop touchpad'lerinin dokunma halinde ışıklandırılmasını ve basınç ile yoğunluğa bağlı olarak renk değiştirmesini öngörüyor.

Illuminated Touchpad (Aydınlatılmış / Işıklandırılmış Touchpad) adı verilen yeni patent "touchpad'ler için daha iyi tepki mekanizmaları" sunacak bir teknolojiyi tanımlıyor. Mekanizmanın temel öğelerinden biri arka ışıklandırma. Bu ışıklandırma ile kullanım sırasında touchpad aydınlatılıyor.

Apple a göre "Bu patent touchpad'in dokunuşa duyarlı yüzeyinin aydınlatılmasını sağlıyor. Bu sayede kullanıcı sadece karanlıkta touchpad'in yerini bulmakla kalmıyor, kullanım sırasındaki ışıklandırmaya göre başka bilgiler de alabiliyor."

Bu teknolojinin bir diğer çekici yanı da basınç ve harekete göre cihazın verdiği tepki. Apple'a göre basınç ya da hareket değişikliğine göre ışıklandırma da değişiyor.

Şirket bu teknolojinin hangi ürünlerde kullanılacağını söylemiyor, ancak patent başvurusundaki çizim bir MacBook'u andırıyor. Çizimlerde ayrıca iPod'un scrollwheel'i de yer alıyor. Yine de bu patent hakkında fazla heyecanlanmamak lazım. Ne de olsa şirketler, asla piyasaya sürmediği pek çok teknoloji için patent başvurusunda bulunuyor.

Okuyucu Yorumları