APPLE iCan ‘06 İle yaratma ateşi herkesi saracak!

Apple IMC tarafından bu yıl 6.sı düzenlenen Türkiye’nin dijital platformda yapılan en önemli ve geniş kapsamlı yarışması Apple iCan, yaratıcılığı teknoloji ile buluşturuyor.

APPLE iCan ‘06 İle yaratma ateşi herkesi saracak!

Dijital teknolojiyi en yaratıcı şekilde kullanan amatör ya da profesyonel tüm katılımcılara açık olan Apple iCan’06 tasarım, film, müzik ve fotoğraf olmak üzere dört ana kategoriden oluşuyor. Geçen yılki Apple iCan’lerden farklı olarak reklamdan, tasarıma, dijital fotoğraftan deneysel müziğe kadar bir çok alt kategori ile zenginleştirilen ve daha geniş bir kitleye hitap etmeyi hedefleyen Apple iCan ‘06, bu yıl da adından sıkça söz ettirecek.

Apple IMC Türkiye Genel Müdürü Tansu Yeğen yaptığı açıklamada, “Apple iCan yaratıcılığını milyonlarla paylaşmak isteyenler için büyük bir fırsat. Bu yıl dört ana ve bir çok alt kategoride geçen senelerden farklı olarak düzenleyeceğimiz Apple iCan’06 ile herkes içindeki yaratma ateşini alevlendirecek. Profesyonel ya da amatör herkesi Apple iCan’e katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Katıl, bu heyecanı sen de yaşa!

12 Nisan 2006 tarihinde başlayacak olan yarışmaya katılmak isteyenler www.apple.com.tr/ican adresindeki başvuru formunu doldurup katılım ücretini ödeyerek Apple iCan’e katılım hakkını elde edecekler. Eserlerin son teslim tarihi 2 Haziran 2006. Ödül alan eserler final gecesinden sonra web sitesinde yayınlanacaktır.

Yüzden fazla değerli jüri üyesi eserleri değerlendirecek!

Bu sene tam bir ünlüler geçidine sahne olacak Apple iCan’de her kategoride tanınmış ve konusunda uzman jüri üyeleri finale kalan eserleri değerlendirecekler. Fotoğraf dalında Ara Güler’den, Nihat Odabaşı’na, tasarım dalında Alinur Velidedeoğlu’ndan Can Yalman’a, müzik dalında Sertap Erener’den Burhan Öcal ve Mazhar Alanson’a ve film dalında ise Meltem Cumbul’dan Demet Akbağ, Timuçin Esen, Haluk Mesci ve Ezel Akay’a kadar yüzden fazla ünlü isimden oluşan jüri finalistleri belirleyecekler.

Jüri üyelerinin yanısıra sponsorları ile de oldukça güçlü bir organizasyon olan Apple iCan ’06’in 2 platin sponsoru var; Avea ve Garanti Flexi Card. Müzik kategorisinin ana sponsoru teknolojiye yaptığı yatırımlarla her zaman gençlerin yanında yer alan Avea, tasarım kategorisinin ana sponsoru ise kişinin kendisi için en iyisine kendisinin karar vereceği gerçeğinden yola çıkarak tasarlanan; taksidine, faizine ve hatta kart tasarımına kullanıcısının karar verdiği dünyadaki ilk kredi kartı Flexi Card. Apple iCan’in altın sponsorları ise kısa film kategorisinde AFM, mobil film kategorisinde Ericsson, reklam filmi kategorisinde TBWA\Network. Buna ek olarak Adobe de altın sponsorlar arasında yer alıyor. Radikal ve Doğan Online ise medya sponsoru olarak Apple iCan’e destek veriyorlar.


Mercan Dede’nin 2 eserine mix yapma şansı!

Ana ve alt kategorileri ile bu yıl daha da yoğun geçecek Apple iCan’e Mercan Dede de 2 eserini vererek destek oldu. Müzik kategorisindeki remix ve film kategorisinde visual mix alt kategorilerine katılanlar Mercan Dede’nin Ab-ı Hayat ve Hayalname isimli eserleri üzerinde çalışarak remix ve visual mix yapacaklar. Türkiye’nin jingle alanında ünlü 2 ismi Ömer Özgün ve Atakan Ilgazdağ da Apple iCan radyo jingle’ların hazırlıyorlar. Geçen yıl 1.500 kişilik rekor bir katılıma imza atan Apple iCan, yine büyük ilgi görecek.

Ve Nefesleri Kesecek Final Gecesi!!!

Apple iCan, bu yıl Haziran ayı sonunda düzenlenecek olan ödül töreni ile nefesleri kesecek. Jüri üyeleri ve sponsor firmaların üst düzey yöneticileri gibi seçkin konukların kırmızı halıda boy göstereceği ve Oscar ödül törenlerini andıracak gece ünlü sunucuları ve şovları ile bu yıla damgasını vuracak. Apple iCan final gecesinde bütün kategorilerin finalistleri ve birincileri bu gece jüri tarafından açıklanacak.

Okuyucu Yorumları